c

Breton paarden te koop

Lees meer b
1 Resultaten
Filter
1 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Breton, Merrie, 5 Jaar, 160 cm, Vos Recreatief - Mennen
DE-52525
Heinsberg
Prijscategorie € 2.500 tot € 5.000
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Breton is een sterk en gespierd paard dat bekend staat om zijn uitstekende uithoudingsvermogen. Het paard is bovendien zeer werkwillig, meewerkend en taai. Een Breton verkopen wordt daarom met name gedaan als werkpaard. Zo wordt het paard ingezet voor landbouwwerk, trekwerk en om andere rassen te verbeteren. Bovendien kan men een Breton kopen als rijpaard.

Gebruik en karakter van de Breton

Als men een Breton kopen wil, wordt er onderscheid gemaakt tussen twee types. Namelijk de Postier en het zware trekpaard-type. De Postier is geschikt voor licht trekwerk, als rijpaard en voor het aangespannen rijden. Het zware trekpaard-type wordt vooral ingezet voor trek- en landbouwwerk. Daarnaast wordt het zware trekpaard-type Breton verkopen en fokken veel gedaan voor de vleesproductie. Het karakter van beide types is meewerkend, werkwillig en zachtaardig. Bovendien staat de Breton bekend om zijn kracht, taaiheid en grote uithoudingsvermogen.

i