c

Polo Ponys te koop

Lees meer b
6 Resultaten
Filter
6 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Polo Pony Mix, Merrie, 23 Jaar, Schimmel Polo - Western allround - Recreatief
PL-60-194
Poznań
zł 35 000
~ € 7 602 vraagprijs
Advertentie bewaren
Nieuw
Polo Pony, Merrie, 8 Jaar, 84 cm, Zwart Recreatief
DE-52222
Stolberg (Rheinland)Stolberg
€ 1 500
Advertentie bewaren
Polo Pony Mix, Merrie, 2 Jaar, Brauner Polo
ES-11310
Sotogrande
€ 1 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Polo Pony, Merrie, 8 Jaar, 152 cm, Donkerbruin
V: SPIRIT ONE | MV: EXCELLENT ART (GB)
Polo
DE-79761
Waldshut-Tiengen
€ 15 000
Advertentie bewaren
Polo Pony, Ruin, 12 Jaar, 152 cm, Vos Polo
DE-79761
Waldshut-Tiengen
€ 13 000
Advertentie bewaren
Polo Pony, Hengst, 5 Jaar, 152 cm, Brauner
V: JERRY LEES SUPRISE
Renpaard - Reining - Show - Springen
US-44264
Peninsula Mount Carmel
$ 17 000
~ € 15 962 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Polo Pony is geen paardenras, maar een verzamelnaam voor alle paarden die ingezet kunnen worden bij de polosport. Bij een Polo Pony kopen is het vooral belangrijk dat men kijkt naar de grootte en de wendbaarheid van het paard. Bij het verkopen van een Polo Pony is ook het ras en de geschiktheid voor de polosport belangrijk.

Gebruik en karakter van de Polo Pony

Een Polo Pony is een sterk paard met een leergierig karakter. Het is wel belangrijk dat het dier goed getraind is of wordt, wanneer men een Polo Pony gaat kopen. De Polo Pony is moedig en niet gemakkelijk van zijn stuk te brengen als er ballen rondvliegen en er met sticks geslagen wordt. Een gehoorzaam karakter hoort daar zeker bij. Tevens heeft het dier een goed uithoudingsvermogen. Een Polo Pony verkopen wordt echt vooral voor deelname aan de polosport gedaan.

Oorsprong en geschiedenis van de Polo Pony

De Polo Pony is speciaal gefokt voor het spelen van polo en bevat vele bloedlijnen. Het hing er eigenlijk vanaf waar het spel gespeeld werd om te bepalen welke paardenrassen er moesten worden gebruikt voor het fokken van de Polo Pony. Als de oorsprong van de Polo Pony wordt bekeken, gaan we terug naar het uitvinden van het polospel in Perzië of het Verre Oosten. Het werd veel gespeeld in India, waardoor het zeer populair werd bij de Britten. In deze tijd, zo rond 1850, werden er veel plaatselijke paarden gebruikt. Tegenwoordig is de Argentijnse Criollo-Volbloed kruising zeer populair als Polo Pony, maar ook andere kruisingen komen voor.

Polo Pony in de paardensport

De naam zegt het eigenlijk al: de Polo Pony wordt ingezet voor polo. De dieren zijn wendbaar, snel en vooral niet van hun stuk te brengen. Hierdoor kan de ruiter gerust met de polohamer naar de bal slaan zonder dat de Polo Pony hier van schrikt. Dat geldt natuurlijk ook voor de Polo Pony van de scheidsrechter. Een ruiter heeft altijd twee Polo Pony's voor één wedstrijd. Omdat het nogal een zeer intensieve sport is, worden de paarden tussen de bedrijven door gewisseld.

Uiterlijk van de Polo Pony

Hoewel de naam van deze paarden de term 'pony' bevat, is de Polo Pony vooral een kleiner paardenras en niet zozeer een pony. De term 'pony' verwijst eigenlijk meer naar de lenigheid en wendbaarheid van het paard. Ook is het in Engeland vrij normaal om bij sportpaarden over 'pony's' te spreken in plaats van over paarden. Daarnaast waren paarden aan het begin van deze sport een stuk kleiner dan nu. De hoogte van de Polo Pony ligt rond de 155 cm tot 163 cm, een echte pony is vaak niet groter dan 147 cm. Het lichaam van de Polo Pony is sterk en wendbaar. Dat is al te zien aan zijn imposante schouderpartij, grote borstkas met geronde ribben die veel ruimte bieden voor de longen en zijn korte, maar sterke rug. De achterhand is tevens gespierd. Bij het kopen van een Polo Pony zijn de sterke benen en zogeheten lage spronggewrichten belangrijk. Dit maakt het mogelijk dat het paard uit galop kan stoppen en draaien om de eigen as. Voor wedstrijden worden de manen ingevlochten en vastgezet. Dat geldt ook voor de staart die bij elkaar wordt gehouden en dubbelgevouwen. Dit voorkomt dat het haar (en met name de staart) van de Polo Pony verstrikt raakt in de polostick. De Polo Pony mag overigens alle kleuren hebben, als het dier maar polo kan spelen.

i