c

Schwarzwaelder Fuchs paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 10
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 6 Jaar, 152 cm, Donkere-vos Recreatief - Trail - Western
is geschikt voor therapeutische doeleinden
heeft grondwerk gedaan
is verkeersmak
is allrounder
is gewicht drager
DE-94137
Bayerbach
€ 9.900
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 8
met video
Schwarzwälder Fuchs, Merrie, 7 Jaar, 155 cm, Donkere-vos
V: WILDBACH | MV: VENTO
Mennen - Fokken - Eventing - Dressuur
is geregistreerde fokmerrie
geschikt als leerpaard/-pony
is geschikt voor beginners
is verkeersmak
is allrounder
DE-17429
Seebad Bansin
€ 14.000
Advertentie bewaren
g
h
10 Resultaten
Filter
10 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Gold
1 / 10
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 6 Jaar, 152 cm, Donkere-vos Recreatief - Trail - Western
Sandra Hesselbarth
DE-94137
Bayerbach
€ 9.900
Advertentie bewaren
Gold
1 / 8
met video
Schwarzwälder Fuchs, Merrie, 7 Jaar, 155 cm, Donkere-vos
V: WILDBACH | MV: VENTO
Mennen - Fokken - Eventing - Dressuur
Erika und Reinhard Bickmann Landwirtschafts GbR
DE-17429
Seebad Bansin
€ 14.000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Schwarzwälder Fuchs Mix, Ruin, 4 Jaar, 155 cm, Donkere-vos Recreatief - Western - Mennen
DE-49509
Recke
€ 2.900 vraagprijs
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 8 Jaar, 154 cm, Donkere-vos Recreatief - Western - Dressuur
DE-58135
Hagen
€ 7.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Merrie, 1 Jaar, 152 cm, Donkere-vos Recreatief - Fokken - Mennen - Dekken
DE-72172
Sulz am Neckar
€ 5.000
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Merrie, 1 Jaar, Donkere-vos
V: DACHSTEIN | MV: VENTO
Mennen - Fokken - Recreatief
DE-79271
Sankt Peter
€ 5.000
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Merrie, 1 Jaar, 154 cm, Vos Recreatief
DE-94259
Kirchberg
€ 4.500
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 11 Jaar, 150 cm, Vos Recreatief
DE-87487
Wiggensbach
€ 5.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Hengst, 1 Jaar, Donkere-vos Recreatief - Fokken - Mennen
DE-88630
Pfullendorf
€ 3.700
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Schwarzwälder Fuchs is een Duits koudbloedpaard dat bekend staat om zijn goedaardige karakter, droge beenwerk en soepele bewegingen. Hoewel een Schwarzwälder Fuchs verkopen vroeger voornamelijk werd gedaan als werkpaard, is een Schwarzwälder Fuchs kopen tegenwoordig steeds populairder als recreatie- en sportpaard aan het worden. Zowel binnen de mensport als in de vrijheidsdressuur komt men de Schwarzwälder Fuchs tegen.

Gebruik en karakter van de Schwarzwälder Fuchs

Een Schwarzwälder Fuchs kopen werd oorspronkelijk vooral als werkpaard gedaan. Zowel voor werk op het land als voor zware werkzaamheden in de bosbouw was het paard namelijk erg geschikt. Tegenwoordig wordt een Schwarzwälder Fuchs verkopen voornamelijk gedaan als rij- of sportpaard. Met name voor de mensport en de vrijheidsdressuur is het paard geliefd. Het karakter van de Schwarzwälder Fuchs is goedaardig, vriendelijk, easy-going, werklustig en levendig. Daarnaast staat de Schwarzwälder Fuchs bekend als een taai en sober paard dat een groot uithoudingsvermogen heeft, lang leeft en bovendien zeer vruchtbaar is.

Oorsprong en geschiedenis van de Schwarzwälder Fuchs

De Schwarzwälder Fuchs vindt zijn oorsprong in Duitsland. Al vanaf de Middeleeuwen was een Schwarzwälder Fuchs verkopen populair voor (zwaar) landbouwwerk. Door deze werkzaamheden en de barre omstandigheden in het Zwarte Woud, ontwikkelde de Schwarzwälder Fuchs zich tot een sober en sterk paard met een uitstekend uithoudingsvermogen. Nog altijd staat de Schwarzwälder Fuchs bekend om deze eigenschappen, en is het belangrijk dat het paard voldoende beweging en een gebalanceerd dieet krijgt. Anders wordt de Schwarzwälder Fuchs namelijk snel te dik. Rond de 19e eeuw werd een Schwarzwälder Fuchs kopen minder populair. Het paard werd namelijk in de landbouw vervangen voor machines. In deze tijd ging het zelfs zo slecht met hem dat hij met uitsterven bedreigd werd. Gelukkig wist de Duitse fokkerij hier een stokje voor te steken. Door middel van een subsidie van de overheid en een uitgebreide marketingcampagne, wist ze de Schwarzwälder Fuchs weer op de kaart te brengen. En met succes, vandaag de dag is de Schwarzwälder Fuchs een geliefd recreatie- en rijpaard. Hoewel de Schwarzwälder Fuchs buiten Duitsland niet heel bekend is en nog geen eigen stamboek heeft, zou dit vriendelijke en werklustige paard in de toekomst wel eens tot een populair sport- en rijpaard kunnen uitgroeien. Hij is namelijk een imposant paard dat vlot, wendbaar en soepel genoeg is voor verschillende disciplines van de paardensport.

Schwarzwälder Fuchs in de paardensport

Een Schwarzwälder Fuchs kopen is populair als rij- en sportpaard. Men kan met name een Schwarzwälder Fuchs verkopen voor de vrijheidsdressuur en de mensport. Hier blinkt het paard – mede dankzij zijn werklustige en vriendelijke karakter, droge beenwerk en soepele bewegingen - namelijk echt in uit. Daarnaast is een Schwarzwälder Fuchs populair als rijpaard. Dankzij zijn vriendelijke en betrouwbare karakter is hij geschikt voor ruiters van verschillende niveaus.

Uiterlijk van de Schwarzwälder Fuchs

De Schwarzwälder Fuchs is een paard met een stokmaat tussen de 140 en 160 cm en een gewicht tussen de 500 en 700 kg. Ondanks zijn relatief grote formaat, is de Schwarzwälder Fuchs een compact en elegant paard. Bovendien heeft het paard een erg soepele manier van bewegen, met soepele en ruime gangen. Ook is hij vlot en wendbaar, wat hem uitermate geschikt maakt als rij- of sportpaard. Een Schwarzwälder Fuchs kopen wordt dan ook mede door zijn soepele bewegingen gewaardeerd. Een Schwarzwälder Fuchs verkopen kan in verschillende kleuren, zoals vos, grijs of zwart. De manen en de staart van de Schwarzwälder Fuchs zijn lang en geven het paard een unieke en imposante uitstraling. Tot slot staat de Schwarzwälder Fuchs bekend om zijn karakteristieke hoofd, sterke hals met mooie kap en gespierde lichaam.

i