vandaag nieuw: 394 | verkocht: 513
c

Aegidienberger - paarden te koop

De Aegidienberg is een vrij jong paardenras uit Duitsland. De Aegidienberg is een kruising tussen een IJslander en een Paso Peruano, en wordt speciaal gefokt als gangenpaard en recreatiepaard. De Aegidienberg combineert hierbij alle goede eigenschappen van beide paardenrassen. Een Aegidienberg kopen is onder andere populair vanwege zijn comfortabele tölt en zijn vriendelijke karakter. Daarnaast kan men een Aegidienberg verkopen om in te zetten tijdens gangenwedstrijden. Deze gangenwedstrijden worden met name in Duitsland georganiseerd.

Lees meer b
5 Resultaten
Filter
5 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Aegidienberger, Ruin, veulen (01/2023), Falbe Barok - Fokken
US-0000
Washington
$ 200
~ € 186
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Ruin, veulen (01/2023), Roodbruin Barok - Fokken
US-10000
Washington
$ 200
~ € 186
Advertentie bewaren
Bronze
1 / 6
Aegidienberger, Merrie, 7 Jaar, 165 cm, Donkerbruin Knappe cruzado merrieDressuur
NL-6116 CC
Roosteren
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Ruin, 4 Jaar, 150 cm, Cremello
V: PIRO GPZ | MV: SOMERO GPZ
Gang - Working Equitation - Recreatief - Dressuur
DE-27446
Anderlingen
€ 16.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Hengst, 1 Jaar, 147 cm, Brauner
V: NJÖRDUR FRA TEIGI II | MV: GASEOSO DEL FANTASMO
Gang - Recreatief
DE-54316
Lampaden
€ 4.600 vraagprijs
Advertentie bewaren
HAegidienberger (5)

Meerkeuze
Warmbloed (5)

Pony (5)

Meerkeuze
ACE Group Inc. (1)

Pferdezuchtverband Rheinland-Pfalz-Saar e.V (1)

American Paint Horse Verband (1)

Duitsland (2)

Nederland (1)

USA (2)

Meerkeuze
vierganger (1)

halstermak (1)

direct van de fokker (1)

met paardenpaspoort (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (5)

Zoekopdracht verder specificeren
veulen (2)

Paarden veiling verbergen (5)

Gebruik en karakter van de Aegidienberg

Een Aegidienberg kopen wordt meestal gedaan als recreatiepaard. De gangen van de Aegidienberg zijn namelijk erg comfortabel, ook voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten of tijdens buitenritten. Daarnaast kan men een Aegidienberg verkopen om in te zetten tijdens speciale gangenwedstrijden. Tijdens deze wedstrijden, die voornamelijk in Duitsland worden georganiseerd, kan de Aegidienberg goed zijn unieke combinatie van eigenschappen laten zien. Het karakter van de Aegidienberg wordt beschreven als vriendelijk, intelligent en werklustig. De Aegidienberg heeft bovendien het gevoelige en zachtaardige karakter van zijn Peruaanse voorvader. Door zijn ongecompliceerde karakter, is de Aegidienberg ook geschikt voor minder ervaren ruiters.

Oorsprong en geschiedenis van de Aegidienberg

De Aegidienberg is ontstaan dankzij vader en zoon Feldmann. De heren maakten tijdens een verblijf in Peru kennis met de Paso Peruano en waren meteen verliefd op dit paardenras. Hoewel ze veel bijzondere eigenschappen terugvonden bij de Paso Peruano, vonden ze wel dat het paard wat snelheid miste. In samenwerking met de Universiteit Bonn besloten de heren de Paso Peruano te kruisen met de IJslander. Hiermee hoopten ze een paardenras te ontwikkelen met de goede eigenschappen van beide paarden. Zo moest het paard (die de Aegidienberg genoemd werd) de snelheid, hardheid, intelligentie, tredzekerheid en stevige bouw van de IJslander krijgen. Daarnaast moest hij de grotere stokmaat, trainbaarheid en de tolerantie voor warm weer van de Paso Peruano erven. En met succes; sinds 1997 is de Aegidienberg een erkend ras. Als men een Aegidienberg wil kopen, kan men het Duitse stamboek raadplegen. Hierin staan inmiddels meer dan honderd goedgekeurde paarden. Een Aegidienberg verkopen wordt inmiddels ook buiten Duitsland gedaan. Het paard wordt namelijk geroemd om zijn comfortabele en sierlijke tölt, en de Aegidienberg is bovendien een paardenras dat elegant is én een fijn karakter heeft.

Aegidienberg in de paardensport

Doordat de Aegidienberg een jong paardenras is, is hij nog relatief onbekend binnen de paardensport. Momenteel kan men voornamelijk een Aegidienberg kopen als recreatiepaard. Met name voor comfortabele buitenritten of als rijpaard voor mensen met rugklachten is de Aegidienberg zeer geschikt dankzij zijn zachte tölt. Daarnaast wordt in Duitsland een Aegidienberg verkopen ook gedaan om in te zetten tijdens gangenwedstrijden. De Aegidienberg heeft namelijk een natuurlijke aanleg voor de tölt en de telgang. Buiten Duitsland zijn deze gangenwedstrijden echter minder populair. Dankzij de unieke combinatie van eigenschappen kan de Aegidienberg ook worden gebruikt voor de mensport of endurance.

Uiterlijk van de Aegidienberg

De Aegidienberg is een compact, mooi gebouwd en middelgroot paard dat veel weg heeft van de IJslander. De Aegidienberg heeft een stokmaat tussen de 143 en 152 cm. Daarnaast kenmerken de korte hals, korte rug en weinig schoft hem. Het hoofd van het paard heeft wat ponykenmerken. Als men een Aegidienberg verkopen of fokken wil, is het wenselijk dat het paard 62,5 procent IJslander bloed en 37,5 procent Peruaanse Paso bloed heeft. Een Aegidienberg kopen kan voornamelijk in donkere kleuren. Aftekeningen komen nauwelijks voor bij dit paardenras. Daarnaast heeft de Aegidienberg vaak een lange en weelderige staart en manen, en weinig en kort behang aan de koten. De Aegidienberg staat bekend om zijn mooie tölt die hij van nature moet beheersen, en aanleg voor de telgang.

i