c

Alt Oldenburger paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 6
met video
Oost-Fries, Merrie, 2 Jaar
V: JAMESON RS2 | MV: REGAZZONI
Dressuur
ES-12530
Alquerias De Santa Barbara
€ 13.500
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 3
met video
Oost-Fries, Merrie, 8 Jaar, Brauner
V: CORNET COLBERT | MV: LAWITO
Springen
HU-3770
sajószentpéter
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
g
h
9 Resultaten
Filter
9 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 6
met video
Oost-Fries, Merrie, 2 Jaar
V: JAMESON RS2 | MV: REGAZZONI
Dressuur
Yeguada El Coso
ES-12530
Alquerias De Santa Barbara
€ 13.500
Advertentie bewaren
Platinum
1 / 3
met video
Oost-Fries, Merrie, 8 Jaar, Brauner
V: CORNET COLBERT | MV: LAWITO
Springen
HU-3770
sajószentpéter
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Oost-Fries, Hengst, veulen (03/2024), Donkere-vos
V: VITALOS | MV: BRETTON WOODS
Dressuur
ES-12540
Vila-Real/Villarreal
€ 15.000
Advertentie bewaren
Oost-Fries, Hengst, 2 Jaar, 160 cm, Brauner
V: EPOSANT | MV: MOZART
Mennen - Barok - Recreatief - Dressuur
DE-26802
Moormerland
€ 6.500
Advertentie bewaren
Oost-Fries, Merrie, 16 Jaar, 169 cm, Brauner Recreatief
DE-29229
Celle
€ 2.200 vraagprijs
Advertentie bewaren
Oost-Fries, Merrie, veulen (05/2024), 167 cm, Zwart
V: DEDO | MV: BASZA
Fokken - Recreatief - Mennen - Dressuur
DE-27801
Dötlingen
€ 6.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Oost-Fries, Ruin, 3 Jaar, 161 cm, Zwart
V: EMPIRE | MV: TALENT B.
Mennen
DE-19243
Wittenburg
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Oost-Fries, Ruin, 15 Jaar, 170 cm, Vos
V: ROYAL OLYMP | MV: LIKOTO XX
Dressuur
ES-17003
Girona
Prijscategorie € 10.000 tot € 15.000
Advertentie bewaren
Bronze
1 / 8
met video
Oost-Fries, Ruin, 1 Jaar, Zwart
V: DANKWART | MV: RAMZES
Mennen - Barok - Recreatief - Dressuur
DE-31638
Stöckse
€ 4.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Alt-Oldenburger is een inmiddels zeldzaam paardenras dat afkomstig is uit Duitsland. Vroeger werd een Alt-Oldenburger verkopen voornamelijk gedaan als werk- en tuigpaard. Tegenwoordig komt men de Alt-Oldenburger tegen als koets- of sportpaard. Zo is een Alt-Oldenburger kopen geschikt voor de mensport, endurance en lange trektochten. De Alt-Oldenburger staat bekend om zijn edele uiterlijk, kracht en makkelijk hanteerbare en brave karakter.

Gebruik en karakter van de Alt-Oldenburger

Een Alt-Oldenburger kopen wordt met name gedaan als koets- of sportpaard. Zowel in de mensport als in de endurance komt men de Alt-Oldenburger tegen. Daarnaast is de Alt-Oldenburger erg geschikt als rijpaard voor lange trektochten. Vroeger werd het verkopen van een Alt-Oldenburger vooral aan boeren gedaan. De Alt-Oldenburger was namelijk perfect als werkpaard doordeweeks, en elegant genoeg als koetspaard voor op de zondag. Het karakter van de Alt-Oldenburger wordt omschreven als makkelijk hanteerbaar, energiek, levendig en erg gehoorzaam. Hierdoor is de Alt-Oldenburger ook geschikt voor ruiters met minder ervaring.

Oorsprong en geschiedenis van de Alt-Oldenburger

De Alt-Oldenburger vindt zijn oorsprong in Duitsland. Vanaf de achttiende eeuw begon men daar verschillende paardenrassen te kruisen om een krachtig werkpaard te creëren dat bovendien edel en vriendelijk genoeg was om te gebruiken als tuigpaard op zondag. Voor deze kruising werden onder andere de Yorkshire, Napolitaan, de Arabier en de Hannoveraan ingezet. Het resultaat hiervan was een nieuw paardenras dat de Alt-Oldenburger genoemd werd. In de negentiende eeuw was een Alt-Oldenburger verkopen erg populair in Duitsland. Zowel voor de omnibus als voor de paardentram werd het paard ingezet. Ook binnen de paardenfokkerij was een Alt-Oldenburger kopen geliefd. Er was namelijk een grote vraag naar een groot en veelzijdig paard ontstaan. Rond de twintigste eeuw kwam de Alt-Oldenburger in zwaar weer terecht. Het paard werd namelijk vervangen door machines en werd langzaamaan overbodig als werkpaard. Veel van de paarden kwamen hierdoor bij de slager terecht. Daarnaast werden er pogingen gedaan om de Alt-Oldenburger te veredelen met de Hannoveraan. Dit gebeurde met het doel om een lichter rijpaard te creëren. En hoewel de Alt-Oldenburger erg geschikt bleek binnen de paardensport en als rijpaard, leidde al deze ontwikkelingen er wel toe dat de Alt-Oldenburger een relatief zeldzaam paardenras werd. Nog altijd komt men de Alt-Oldenburger weinig tegen. Er is zelfs een speciale vereniging in Nederland die zich inzet om de Alt-Oldenburger te behouden.

Alt-Oldenburger in de paardensport

Doordat een Alt-Oldenburger relatief zeldzaam is, komt men dit paardenras niet vaak tegen binnen de paardensport. Een Alt-Oldenburger kopen is echter wel zeer geschikt als sportpaard vanwege zijn kracht, gemoedelijke karakter en edele uiterlijk. Zo kan men een Alt-Oldenburger verkopen voor de mensport, endurance of als rij- en koetspaard. Met name op lange afstanden of tijdens trektochten komt het talent van de Alt-Oldenburger goed tot zijn recht.

Uiterlijk van de Alt-Oldenburger

De Alt-Oldenburger is een trots en gespierd paard met een stokmaat tussen de 152 en 162 cm. Een Alt-Oldenburger kopen kan in de kleuren schimmel, vos, bruin en zwart. Hierbij zijn witte aftekeningen aan het hoofd en de benen toegestaan. De Alt-Oldenburger kenmerkt zich verder door zijn slimme ogen, sierlijke hals, gespierde benen en harde hoeven. Als men een Alt-Oldenburger wil verkopen of fokken, wordt er gelet op een aantal eigenschappen. Zo hoort de Alt-Oldenburger ruime passen en een braaf karakter te hebben en daarnaast in goede gezondheid te verkeren. Ook wordt de Alt-Oldenburger geroemd om zijn kracht en levendigheid. Paardenrassen die verwant zijn aan de Alt-Oldenburger zijn onder andere de Oost-Fries en het Groninger paard. Deze paarden zijn tegenwoordig vrij zeldzaam.

i