c

Alter Real paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

Een Alter Real kopen, betekent een koninklijk paard aanschaffen. De Alter Real werd vroeger in Portugal speciaal voor het Portugese hof gefokt. Tegenwoordig kan iedereen een Alter Real kopen. Het dier is zeer geschikt als rijpaard. Een Alter Real verkopen doet men ook als trekpaard. Het dier is sterk en heeft veel uithoudingsvermogen. Het dier is temperamentvol, maar wel geduldig en leergierig.

Gebruik en karakter van de Alter Real

De Alter Real is een paard bedoeld voor mensen die sterk in hun schoenen staan. Een Alter Real kopen wordt niet aangeraden voor de beginnende ruiter. Een Alter Real verkopen aan een ervaren paardenbezitter werkt vaak beter, vanwege het sterke en temperamentvolle karakter van het paard. Dat wil niet zeggen dat het paard niets wil leren. Eenmaal gewend aan zijn trainer of ruiter is het een zeer gewillig, leergierig en vooral gehoorzaam paard dat wel zijn temperament behoudt. Het dier is sterk en krachtig gebouwd en heeft een compacte, precieze gang. Hierdoor is de Alter Real heel fijn als rij-, koets- en dressuurpaard.

Oorsprong en geschiedenis van de Alter Real

De Portugese koninklijke familie Braganza besloot in 1747 dat ze een eigen paardenras wilde hebben. Hiervoor importeerde de familie merries uit Andalusië en Spanje, deze werden gekruist met hengsten van de Lusitano. Daarom is de Alter Real eigenlijk een ondersoort van de Lusitano. De stoeterij werd neergezet in Alter do Chao. Het was een zeer geliefd rijpaard in die tijd. De bloedlijn werd echter ‘vervuild’ door de komst van Napoleon, die Engels en Arabisch volbloed, de Normandiër en Hannoveraan in de mix gooide. Na het vertrek van Napoleon heeft de stoeterij met Andalusiërs weer geprobeerd het ras Alter Real terug te brengen naar zijn oorsprong. Toen aan het begin van de twintigste eeuw de Portugese monarchie ten onder ging, sleurde het de Alter Real bijna in hetzelfde lot mee. De bekende paardenfokker Ruy d’Andrade heeft het verdwijnen van het ras uiteindelijk voorkomen. Hij kocht ergens in de jaren dertig van de vorige eeuw twee hengsten en een paar merries. Zo heeft hij de Alter Real in stand gehouden.

Alter Real in de paardensport

De Alter Real kopen voor de paardensport wordt ook gedaan. Het is zeer geschikt als rij- en als koetspaard. Maar ook voor hogeschool dressuur kan de Alter Real worden ingezet. De bewegingen van de Alter Real zijn sierlijk, actief en zeer precies. Met geduld en liefde is het mogelijk om de Alter Real veel te leren voor de dressuursport. Het is wel een ras dat vooral geschikt is voor de ervaren paardentrainer en rijder, omdat het naast leergierig ook een sterk karakter heeft.

Uiterlijk van de Alter Real

De Alter Real heeft niet alleen een koninklijke naam, ook zijn bouw en uitstraling is uiterst koninklijk. Hoewel het ook Sorraia en Lusitano bloed in de aderen heeft stromen, is de Alter Real vooral goudbruin van kleur. De zwarte manen en staart passen perfect bij de glanzende bruine vacht. Uiteraard zijn andere kleuren ook mogelijk. Zo kan men ook een Alter Real kopen in schimmelkleuren. Het middelgrote hoofd heeft een brede, elegante kaak. Ook de rechte neuslijn draagt bij aan zijn hoffelijk voorkomen. Het hoofd wordt gedragen door een korte, gespierde nek die overloopt in een goed ontwikkelde schouderpartij. Het paard kan een schofthoogte tussen de 155 en 162 cm bereiken. Verder is de Alter Real compact gebouwd, maar wel mooi in proportie. Deze korte bouw met een bescheiden rug geeft hem veel kracht om bijvoorbeeld een koets te trekken. Ook de bilpartij en slanke benen bevatten aanzienlijk veel kracht.

i