vandaag nieuw: 251 | verkocht: 509
c

American Standardbred - paarden te koop

De American standardbred,in het Nederlands ook wel de Amerikaanse draver genoemd, is een Amerikaans paardenras. De American standardbred staat wereldwijn bekend als één van de snelste dravers. Een American standardbred kopen wordt voornamelijk gedaan voor de drafsport, maar ook in andere takken van de paardensport is hij succesvol. Zo kan men een American standardbred verkopen voor de endurance, mensport, paardenraces of als rijpaard.

Lees meer b
Blikvangers
1 / 7
American Standardbred Mix, Hengst, veulen (08/2022), 158 cm, Roan-Bay
V: CLAYHILL POP LIFE | MV: EZDS'' ROWDY FALCON
Gang - Fokken - Recreatief - Dekken
DE-72631
Aichtal
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
4 Resultaten
Filter
4 Resultaten
American StandardbredH
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
yWarmbloed yFokpaarden yGangpaarden yHengst yDekhengst yRecreatiepaarden yRenpaard
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 7
American Standardbred Mix, Hengst, veulen (08/2022), 158 cm, Roan-Bay
V: CLAYHILL POP LIFE | MV: EZDS'' ROWDY FALCON
Gang - Fokken - Recreatief - Dekken
DE-72631
Aichtal
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
American Standardbred, Hengst, 1 Jaar, Roodbruin Gang - Fokken
US-40385
Waco ky
$ 6.500
~ € 6.241
Advertentie bewaren
American Standardbred, Merrie, veulen (05/2022), Buckskin Gang - Renpaard
US-40385
Waco ky
$ 1.900
~ € 1.824
Advertentie bewaren
American Standardbred, Hengst, 8 Jaar, 170 cm, Zwartbruin
V: ХАСАН | MV: ПЕРС
Fokken - Draver - Dekken
RU-461150
Плешаново
€ 8.300
Advertentie bewaren
HAmerican Standardbred (4)

Meerkeuze
Tina Schwelllinger (1)

meer premium verkopers
Warmbloed (4)

Mix (1)

Meerkeuze
Dekhengst (2)

Draver (1)

Fokpaarden (3)

Gangpaarden (3)

Recreatiepaarden (1)

Renpaard (1)

Meerkeuze
Rheinisches Pferdestammbuch e.V. (1)

Hengst (3)

Merrie (1)

Meerkeuze
Zwartbruin (1)

Roodbruin (1)

Buckskin (1)

Roan-Bay (1)

Meerkeuze
Duitsland (1)

Rusland (1)

USA (2)

Meerkeuze
weidemaatje (2)

onbeleerd (1)

licht beleerd (1)

gelongeerd (2)

grondwerk (1)

verkeersmak (2)

allrounder (2)

braaf op trailer (2)

vierganger (1)

Braaf bij de hoefsmid (3)

direct van de fokker (2)

met paardenpaspoort (2)

pasgang (2)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (3)

Premium verkoper (1)

Zoekopdracht verder specificeren
Pagina-1-advertentie (1)

BTW. aftrekbaar (1)

veulen (2)

Paarden veiling verbergen (4)

Gebruik en karakter van de American standardbred

Een American standardbred kopen is, vanwege zijn bekendheid als één van de snelste dravers ter wereld, erg populair binnen de drafsport. Daarnaast kan men een American standardbred verkopen aan liefhebbers van andere takken van de paardensport. Zo doet de American standardbred het erg goed binnen de endurance vanwege zijn enorme uithoudingsvermogen. Daarnaast is hij geschikt voor de mensport, paardenraces of als rijpaard. Het karakter van de American standardbred staat bekend als moedig, levendig en werklustig. Naast dat het paard snel is en een ijzeren conditie heeft, is hij ook een echte doorzetter.

Oorsprong en geschiedenis van de American standardbred

Rond de achttiende eeuw was de drafsport erg populair in de Verenigde Staten. Voor de drafsport werd in eerste instantie voornamelijk de Morgan ingezet, maar daar kwam verandering in toen de Engelse Volbloed vanuit het Verenigd Koninkrijk werd geïmporteerd. Uit de kruising van een Engelse Volbloed en een Norfolk Trotter werd de hengst Hambletonian geboren. Hambletonian was een uitstekende draver én fokhengst en wordt ook wel gezien als de voorvader van het American standardbred paardenras. Een American standardbred kopen werd al gauw geliefd binnen de drafsport. Echter werden alleen de snelste paarden opgenomen in het officiële stamboek van de American standardbred. Hierdoor bleef de American standardbred zich ontwikkelen tot een snel paard met een uitmuntend uithoudingsvermogen zoals men hem vandaag de dag kent. Als men tegenwoordig een American standardbred wil verkopen, wordt er nog altijd op de snelheid van het paard gelet. Daarnaast wordt er gekeken naar de stamboom van het paard. Nog altijd stammen veel American standardbred paarden af van Hambletonian en zijn vier zonen; George Wilkes, Dictator, Happy Medium en Elictioneer.

American standardbred in de paardensport

Een American standardbred kopen wordt vaak gedaan binnen de drafsport. De American standardbred is namelijk één van de snelste dravers ter wereld en is bovendien een echte doorzetter met een uitstekend uithoudingsvermogen. Door deze eigenschappen is de American standardbred bovendien voor andere disciplines van de paardensport prima geschikt. Onder andere in de mensport en de endurance doet de American standardbred het erg goed. Tot slot kan men een American standardbred verkopen als rijpaard of voor paardenraces.

Uiterlijk van de American standardbred

De American standardbred vertoont qua uiterlijk een aantal overeenkomsten met de Engelse Volbloed. De American standardbred is echter wat minder hoog met een stokmaat rond de 158 cm. Daarnaast is hij wat robuuster en minder goed gevormd dan de Engelse Volbloed. Een American standardbred kopen kan enkel in effen kleuren. Zo komt de American standardbred met name in bruin, zwart of voskleur voor. Schimmel is zeldzaam, maar wel toegestaan. Als men een American standardbred wil verkopen, wordt er extra goed gelet op de hoeven. De hoeven horen namelijk in goede conditie te zijn en voor voldoende stabiliteit te zorgen. Alleen op deze manier is de American standardbred geschikt om te racen zonder dat er blessures bij komen kijken. Tot slot is de American standardbred speciaal gefokt om hoge snelheden te kunnen behalen. Dit ziet men onder andere terug aan zijn wijde neusgaten om maximaal zuurstof te kunnen halen, zijn krachtige achterhand en zijn korte en harde benen met goed ontwikkelde dijbenen.

i