c

Assateague Ponys te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

De Assateague Pony is afkomstig van het Assategua Island gelegen in Maryland en Virginia in de Verenigde Staten. De Assateague Pony komt nog altijd wild voor op dit eiland en is met name bekend geworden door de jaarlijks georganiseerde "Pony Penning Day". Daarnaast is een Assateague Pony kopen ook buiten het eiland populair. Een Assateague Pony verkopen is namelijk ook zeer geschikt als pony voor kinderen, rij- of showpony.

Gebruik en karakter van de Assateague Pony

De Assateague Pony is met name bekend dankzij de jaarlijks georganiseerde Pony Penning Day. Tijdens dit evenement wordt een “Pony Swim” georganiseerd om de pony’s van het ene deel van het eiland naar het andere deel te verplaatsen. Daarnaast is een Assateague Pony verkopen populair aan fokkers op het vaste land. De Assateague Pony is namelijk veelzijdig in te zetten. Zo kan men een Assateague Pony kopen als rijpony, pony voor kinderen of showpony. Ook in de jacht komt men de Assateague Pony wel eens tegen. Het karakter van de Assateague Pony wordt omschreven als sociaal, vriendelijk, kalm en zachtaardig.

Oorsprong en geschiedenis van de Assateague Pony

Over de oorsprong van de Assateague Pony bestaan meerdere, spannende theorieën. Zo gaan er verhalen over piraten of Spaanse ontdekkingsreizigers die de pony zouden hebben achtergelaten op het eiland. Hoewel het onduidelijk is hoe de pony precies op het eiland terecht is gekomen, zijn er wel aanwijzingen dat de pony hier al vanaf 1600 leeft. De pony heeft zich dan ook uitstekend aangepast aan de barre omstandigheden op het eiland. Door de eeuwen heen werden de pony’s regelmatig van het ene deel van het eiland naar het andere deel verplaatst. Dit gebeurde door het kanaal over te steken: een handeling die later zou leiden tot het beroemde “Pony Swim” evenement. De pony’s werden om meerdere redenen verplaatst, waaronder om inteelt te voorkomen. Een Assateague Pony kopen en een Assateague Pony verkopen werden door de jaren heen populair binnen én buiten het Assateague Island. Op het eiland leeft de kudde altijd nog gedeeltelijk wild, terwijl buiten het eiland de pony wordt ingezet voor verschillende doeleinden. Om de kwaliteit van het ras te verbeteren, is de Assateague Pony in het verleden gekruist met onder andere de Arabier, Shetland Pony en de Welsh Pony. Vanaf 1994 is de Assateague Pony een officieel erkend ponyras.

Gebruik van de Assateague Pony

Een Assateague Pony verkopen wordt buiten het eiland vooral gedaan als rijpony, pony voor kinderen en in sommige gevallen als showpony. Ook binnen de jachtsport komt men de Assateague Pony soms tegen. Een Assateague Pony kopen is geschikt voor ruiters van verschillende niveaus en leeftijden. De Assateague Pony staat namelijk bekend om zijn zachtaardige karakter. Tot slot is de Assateague Pony ook in het wild te bewonderen op het Assateague Island. Onder andere tijdens het beroemde Pony Penning Day draait het allemaal om de Assateague Pony.

Uiterlijk van de Assateague Pony

Een Assateague Pony kopen kan in allerlei kleuren, waarbij pinto de meest voorkomende kleur is. De Assateague Pony heeft een stokmaat rond de 137 cm en staat bekend om zijn gedrongen uiterlijk. Het hoofd van de Assateague Pony is relatief klein maar aantrekkelijk om te zien. Verder kenmerkt de pony zich door zijn ronde buik. De Assateague Pony heeft namelijk een dieet met vrij veel zout, en drinkt hierdoor twee keer zoveel water als andere paarden. Als men een Assateague Pony verkopen wil, is het belangrijk dat de pony geregistreerd staat in het stamboek. Zo weet men dat het om een officiële Assateague Pony gaat en wordt inteelt voorkomen. De Assateague Pony wordt ook wel de Chinchoteague Pony genoemd.

i