c

Australische Ponys te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

Hoewel de Australische Pony van oorsprong uit Australië komt, is hij in feite een mix tussen meerdere paardenrassen uit verschillende landen. Een Australische Pony kopen is populair vanwege zijn veelzijdigheid, rustige karakter en opvallende exterieur. Zo is de Australische Pony een echte showpony die ook goed ingezet kan worden als sportpony of om recreatief mee te rijden. Een Australische Pony verkopen kan zowel aan kinderen als volwassenen.

Gebruik en karakter van de Australische pony

Een Australische Pony kopen is geschikt voor de paardensport of om recreatief mee te rijden. Zo kan hij worden ingezet binnen de springsport, mensport, eventing en de dressuur. Daarnaast is de Australische Pony door zijn rustige en vriendelijke aard voor ruiters van verschillende niveaus en leeftijden geschikt. Zo kan men een Australische Pony verkopen aan jong en oud. Bovendien is hij prima in te zetten als rijpony tijdens bergtochten of andere trektochten door ruige landschappen. Het karakter van de Australische pony wordt omschreven als evenwichtig, kalm, zachtaardig en gehoorzaam.

Oorsprong en geschiedenis van de Australische Pony

De Australische Pony vindt zijn oorsprong in Australië. Oorspronkelijk kwamen hier geen paarden voor, maar tijdens de kolonisatie in de achttiende eeuw ontstond een vraag naar paarden om de omgeving mee te kunnen ontdekken. Omdat de paarden tegen het ruige klimaat in het binnenland van Australië bestand moesten zijn, werden ze vanuit Indonesië en Zuid-Afrika geïmporteerd. Tijdens de Engelse bezetting die na de kolonisatie volgde, werden er verschillende Noord-Europese paarden- en ponyrassen naar Australië gebracht. Onder andere de Exmoor Pony, de Shetlander, de New Forest, de Engelse Volbloed en de Welsh Mountain Pony werden ingevoerd. Met name de Welsh Mountain Pony wordt gezien als stamvader van de Australische Pony. Daarnaast speelt de Arabier een belangrijke rol in de voorgeschiedenis van de Australische Pony. De Arabier werd namelijk ingezet om de Australische Pony betere gangen te bezorgen en zijn lichaamsbouw te verbeteren. Vanaf 1920 werd de Australische Pony als een officieel ponyras beschouwd. Vanaf die tijd kan men een Australische Pony kopen die geregistreerd staat in het stamboek. Tegenwoordig wordt een Australische Pony verkopen nog steeds veel gedaan om mee te rijden in ruige landschappen en bergen. Daarnaast is hij populair om te gebruiken voor sportieve en recreatieve doeleinden. De Australische Pony is – wellicht dankzij zijn bijzondere achtergrond - een opvallende verschijning die zeer veelzijdig in te zetten is.

Australische Pony in de paardensport

De Australische Pony is dankzij zijn veelzijdigheid, fijne karakter en sierlijke uitstraling geliefd binnen de paardensport. Zo kan men onder andere een Australische Pony kopen voor de springsport, mensport, eventing en dressuur. Daarnaast wordt een Australische Pony verkopen veel gedaan voor shows of als rijpony. Door zijn zachtaardige en rustige karakter is hij geschikt voor ruiters van verschillende niveaus en leeftijden. Doordat de pony bovendien erg gehoorzaam is, is hij relatief makkelijk te trainen en te berijden.

Uiterlijk van de Australische Pony

De Australische Pony is een echte showpony met een gemiddelde stokmaat tussen de 120 en 145 cm. Een Australische Pony kopen kan in allerlei kleuren - enkel bont is niet toegestaan. De meest voorkomende kleur is wit. Als men een Australische Pony wil verkopen, wordt er veel gelet op zijn goede en ruime bewegingen die een erfenis zijn van zijn voorvaders de Arabier en de Engelse Volbloed. Ook de bouw van de voorhand en de schouderligging heeft de Australische Pony van deze voorvaders geërfd. De Australische Pony kenmerkt zich verder door zijn sterke benen met korte pijpen, harde hoeven, grote en expressieve ogen en sierlijke bouw en uitstraling.

i