c

Dales Ponys te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 18
met video
Dales Pony, Ruin, 10 Jaar, 124 cm, Donkere-vos Springen - Trail
US-55555
Goshen, OHIO
$ 3 500
~ € 3 286
Advertentie bewaren
1 Resultaten
Filter
1 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 18
met video
Dales Pony, Ruin, 10 Jaar, 124 cm, Donkere-vos Springen - Trail
Platinum Equine Auction
US-55555
Goshen, OHIO
$ 3 500
~ € 3 286
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Dales Pony is een Engelse pony die vooral bekend staat om zijn sterke gestel, moedige karakter en grote uithoudingsvermogen. Een Dales Pony verkopen wordt tegenwoordig meestal gedaan voor recreatieve doeleinden. Vroeger werd deze stoere pony vooral ingezet als lastdier bij de loodwinning in de graafschappen Northumberland en Durham. Hij is vaak zwart van kleur, heeft een robuust postuur en is voorzien van weelderig behang. Een Dales Pony kopen is interessant voor iedereen die op zoek is naar een sterke, middelgrote pony met een gemoedelijk karakter.

Gebruik en karakter van de Dales Pony

De Dales Pony is een intelligent, alert en vriendelijk dier. Hij wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn bereidheid tot hard werken en zijn koele karakter. Door zijn afkomst en verleden als lastdier heeft de Dales Pony een sterk gestel ontwikkeld. Het dier beschikt over goede en krachtige bewegingen. De stap is lang en de draf is sierlijk en stuwend. Bovendien is hij een begaafde atleet met een heel fraai uiterlijk. De Dales Pony is leergierig en kan dus in nagenoeg elke discipline van de ruitersport worden ingezet.

Oorsprong en geschiedenis van de Dales Pony

De Dales Pony is een geharde bergpony die afstamt van de Keltische Pony en de (uitgestorven) Galloway Pony. The Pennines, een bergketen in Noord-Engeland, is het oorspronkelijke leefgebied van de Dales Pony. In de achttiende eeuw ging men de Dales Pony verkopen als lastdier om looderts en brandstof naar de smeltovens te transporteren. De sterke Dales pony's werden in kuddes van maximaal twintig dieren door het woeste heuvellandschap geleid. Iedere pony moest tot ruim honderd kilo op zijn rug dragen. Dagelijks moesten er grote afstanden afgelegd worden. Ook werden de werkwillige dieren graag gebruikt door boeren in de omgeving. In de negentiende eeuw wilde men de Dales Pony ook als tuigpony gaan gebruiken en werd de bloedlijn veredeld met andere rassen zoals de Norfolk Trotter en de Welsh Cob. In de tweede helft van de twintigste eeuw liepen de aantallen sterk terug ten gevolge van de motorisering van de transportmiddelen. In de Tweede Wereldoorlog gingen er ook veel Dales Pony's verloren. Een aantal fanatieke fokkers heeft het zeldzame ras gelukkig kunnen redden van de ondergang.

De Dales Pony in de paardensport

Door de jaren heen heeft de Dales Pony zich altijd goed weten aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Een Dales Pony kopen is altijd populair geweest vanwege zijn geweldige kracht en veelzijdigheid. De pony's beschikken over voldoende capaciteiten om als echte allrounder gekwalificeerd te worden. Dankzij zijn gespierde rug en goed ontwikkelde achterhand kan men de Dales Pony verkopen als eersteklas rij- en tuigpony. Dales Pony’s hebben het uithoudingsvermogen én het karakter om lange afstanden onder het zadel af te leggen. Daarom is een Dales Pony kopen populair bij liefhebbers van trail- en afstandsritten. De Dales Pony kan ook een enthousiaste springer zijn, wat hem ook uitermate geschikt maakt voor de cross en de jacht. De pony is sterk genoeg om tieners en lichte volwassenen op zijn rug te dragen. Een Dales Pony is minder geschikt voor jonge, onervaren ruiters.

Uiterlijk van de Dales Pony

Een Dales Pony kopen kan in de kleuren zwart, vos, schimmel, bruin en roan. Kleine witte aftekeningen, zoals een ster of een snip, zijn bij deze pony’s toegestaan. Ook minimaal wit aan de achterbenen is bij dit ras geoorloofd. De ideale stokmaat ligt tussen de 142 en 146 cm. De pony's hebben een korte rug, krachtige benen en relatief grote hoeven. De Dales Pony vertoont veel overeenkomsten met de Fell Pony die uit hetzelfde gebied afkomstig is.

i