c

Drum Horses te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 18
met video
Drum Horse, Ruin, 7 Jaar, 173 cm Dressuur - Trail - Cowhorse - Western
is allrounder
US-77348
Huntsville, TX
Bieden op veiling
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 12
met video
Drum Horse, Ruin, 6 Jaar, 163 cm, Tobiano-alle-kleuren Trail - Show
US-42653
Whitley city KY
$ 3 500
~ € 3 286
Advertentie bewaren
g
h
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 18
met video
Drum Horse, Ruin, 7 Jaar, 173 cm Dressuur - Trail - Cowhorse - Western
Horsebid,LLC
US-77348
Huntsville, TX
Bieden op veiling
Advertentie bewaren
Platinum
1 / 12
met video
Drum Horse, Ruin, 6 Jaar, 163 cm, Tobiano-alle-kleuren Trail - Show
Platinum Equine Auction
US-42653
Whitley city KY
$ 3 500
~ € 3 286
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

Het kopen van een Drum Horse doet men wanneer de ruiter trommels gaat bespelen tijdens het rijden. Het is een imposant dier met een rijke geschiedenis, wat vooral wordt ingezet tijdens officiële ceremonies. Compleet met trommels natuurlijk! Een Drum Horse verkopen voor zijn imposante uiterlijk en wendbaarheid wordt ook gedaan. Het is tevens een fijn dier om gewoon lekker op te rijden.

Gebruik en karakter van de Drum Horse

Omdat de Drum Horse wordt gebruikt in combinatie met het harde geluid van trommels, moet dit paard een rustig karakter hebben. Daarnaast zal de Drum Horse de ruiter gehoorzamen zonder dat er teugeldruk bij komt kijken. Een goede synergie tussen ruiter en paard is daarom bij de Drum Horse extra belangrijk. Uiteraard zullen ruiter en paard hier samen op trainen – evenals op het gebruik van de trommels. Dan kunnen zij samen hun opwachting maken tijdens officiële ceremonies. Het karakter en de rust zijn belangrijk bij het kopen van een Drum Horse. Men moet dan ook de tijd nemen om het dier te leren kennen.

Oorsprong en geschiedenis van de Drum Horse

De Drum Horse verkopen en kopen wordt vooral gedaan in Groot-Brittannië. Hij is daar een heel bekend en oud paardenras. De naam Drum Horse wordt gebruikt voor paarden die in staat zijn om naast een ruiter ook twee zilveren kettledrums met zich mee te dragen; dit is al snel meer dan 140 kg. Alleen grote en sterke paarden die tegen harde geluiden kunnen, komen hiervoor in aanmerking. Het is ook belangrijk dat ze een rustig karakter hebben. De ruiter slaat namelijk op de trommels en kan het paard dus niet met de handen leiden. Dit kan in principe ieder raspaard zijn met een stevige bouw. In 1678 komen de eerste Drum Horses al voor in de geschiedenisboeken. We zien ze dan vooral in de cavalerie van het leger. Het ras ontstond uiteindelijk door het kruisen van de Shires, Clydesdales, Friese paarden en Gypsy Cobs.

Waar kan de Drum Horse voor gebruikt worden?

Eigenlijk kan de Drum Horse worden ingezet bij iedere officiële ceremonie waarbij muziek gespeeld wordt. De Drum Horse is – zoals de naam al zegt – een paard waarbij trommels komen kijken. Een Drum Horse verkopen gebeurt meestal aan een ruiter die ook trommels bespeelt. De ruiter draagt namelijk twee grote drums terwijl hij of zij het paard berijdt. Hij bespeelt deze trommels tijdens het lopen of bij stilstand. Dat is een indrukwekkend gezicht. De ceremonies kunnen verschillen van bijvoorbeeld een opening van een groot springruitertoernooi tot aan een officiële mars voor het Koningshuis. Daar waar een fanfare of een drumkorps nodig is te paard, kan de Drum Horse met zijn ruiter worden ingezet. Het paard wordt vooral gebruikt door het Britse Koningshuis bij de cavalerie. Ook bij men- en rijdemonstraties komt dit paard in actie, waarbij zijn wendbaarheid, beweging en soepelheid duidelijk naar voren komen.

Uiterlijk van de Drum Horse

Een Drum Horse is een imposant paard om te zien vanwege zijn bouw en uitstraling. Dat komt omdat het een zwaar rijpaard dat robuust is gebouwd. In het uiterlijk komen duidelijk de kenmerken van de Shire, Clydesdale, Friese Paard en Gypsy Cob naar voren – de vier paardenrassen die samen het ras Drum Horse hebben gemaakt. Het paard heeft een zwaar bottengestel en overvloedige beharing op het lichaam, waardoor hij een robuust uiterlijk heeft. Dit paardenras moet voor de rasstandaard heeft een hoogte van minimaal 162 cm, maar meestal is hij veel langer. De Drum Horse heeft lange manen, staart en beenbeharing op de onderbenen. Qua kleuren is eigenlijk alles geaccepteerd - van effen tot platenbont, van schimmel tot groot gevlekt.

i