vandaag nieuw: 287 | verkocht: 484
c

Duitse draver - paarden te koop

Een Duitse Draver is een paardenras dat speciaal is gefokt op snelheid en uithoudingsvermogen. Een Duitse Draver kopen is hierdoor populair bij liefhebbers van de drafsport en de sulky. Daarnaast kan men een Duitse Draver kopen voor andere takken van de paardensport of als rijpaard. De Duitse Draver staat bekend als een intelligent, werklustig en een actief paard dat regelmatig in de prijzen valt in harddraverijen.

Lees meer b
9 Resultaten
Filter
9 Resultaten
Duitse draverH
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
yVolbloed yRecreatiepaarden yBrauner yMerrie yRuin yDraver yTuigpaarden
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Duitse draver, Ruin, 9 Jaar, 170 cm Recreatief - Mennen
DE-94474
Vilshofen
€ 3 100
Advertentie bewaren
Duitse draver, Merrie, 6 Jaar, 155 cm, Brauner Recreatief
DE-15366
Neuenhagen
€ 4 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse draver, Merrie, 5 Jaar, 153 cm, Brauner Recreatief - Endurance
DE-25486
Alveslohe
€ 3 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse draver, Ruin, 17 Jaar, 162 cm, Brauner Recreatief
DE-18513
Deyelsdorf
€ 2 750 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse draver, Ruin, 19 Jaar, 160 cm, Brauner Recreatief
DE-49596
Gehrde
€ 1 800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse draver, Hengst, 1 Jaar Draver
DE-75365
Calw
€ 3 000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse draver, Merrie, 7 Jaar Fokken
DE-75365
Calw
€ 3 000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse draver, Merrie, 20 Jaar, 165 cm, Brauner Recreatief - Draver
AT-5020
Salzburg
€ 2 000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse draver, Ruin, 4 Jaar, 165 cm, Brauner Recreatief
NL-6413cv
heerlen
€ 5 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
HDuitse draver (9)

Meerkeuze
Volbloed (9)

Meerkeuze
Draver (2)

Endurance paarden (1)

Fokpaarden (1)

Recreatiepaarden (7)

Tuigpaarden (1)

Meerkeuze
Hengst (1)

Merrie (4)

Ruin (4)

Meerkeuze
Brauner (6)

Meerkeuze
Duitsland (7)

Nederland (1)

Oostenrijk (1)

Meerkeuze
drachtig (1)

weidemaatje (1)

fokmerrie (1)

licht beleerd (3)

gelongeerd (3)

grondwerk (2)

verkeersmak (2)

allrounder (1)

braaf op trailer (4)

halstermak (3)

Zonder ijzers (2)

Braaf bij de hoefsmid (3)

direct van de fokker (3)

met paardenpaspoort (4)

geen ekzeem (1)

Gehuurde merrie (1)

tot uw beschikking (1)

Standaard aanbieder (9)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (1)

Paarden veiling verbergen (9)

Gebruik en karakter van de Duitse Draver

Een Duitse Draver kopen wordt voornamelijk gedaan om in te zetten in de drafsport. De Duitse Draver is namelijk speciaal gefokt om uit te blinken als draver, zowel voor de sulky (een tweewielige kar) als onder het zadel. Daarnaast kan men een Duitse Draver verkopen voor andere takken van de paardensport of als rijpaard. Met name voor de mensport is het paard geschikt. Het karakter van de Duitse Draver wordt omschreven als slim, werklustig, gevoelig en levendig. Daarnaast staat dit intelligente paard bekend om zijn veelzijdigheid, snelheid en uitstekende uithoudingsvermogen.

Oorsprong en geschiedenis van de Duitse Draver

De Duitse Draver kan afstammen van verschillende (Duitse) paardenrassen. De Duitse Draver wordt namelijk speciaal gefokt op zijn talent in de drafsport, en niet zozeer op stamboom of uiterlijke kenmerken. Wel heeft de Duitse Draver een eigen stamboom en wordt hij als een officieel paardenras beschouwd. Het fokken van Duitse Dravers is populair sinds tientallen jaren. Een Duitse Draver verkopen voor de drafsport wordt gedaan in twee richtingen: voor de sulky en onder het zadel. De drafsport onder het zadel wordt ook wel de montékoers genoemd, en is in Nederland nog relatief onbekend. In beide richtingen van de drafsport worden harddraverijen georganiseerd waarbij de Duitse Draver regelmatig in de prijzen valt. Echter, niet alle Duitse Dravers zijn even geschikt voor de drafsport. Zo kan het paard een lichamelijk probleem oplopen, of kunnen nakomelingen van de Duitse Draver minder talentvol zijn in het draven. Gelukkig is dit, dankzij de veelzijdigheid van de Duitse Draver, geen enkel probleem. Men kan ook een Duitse Draver kopen als rijpaard of om in te zetten in andere takken van de paardensport. Met name voor de mensport is het paard erg geschikt. Daarnaast komt men de Duitse Draver regelmatig tegen in de endurance en (op amateurniveau) binnen de dressuur.

Duitse Draver in de paardensport

Een Duitse Draver kopen wordt voornamelijk gedaan voor de drafsport. De Duitse Draver wordt namelijk speciaal gefokt voor deze tak van de paardensport. Het heeft de eigenschappen - waaronder uithoudingsvermogen - om hier zeer succesvol in te kunnen zijn. Daarnaast kan men een Duitse Draver kopen voor de mensport en de endurance. Ook binnen deze takken van de paardensport komt het talent van de Duitse Draver namelijk goed tot zijn recht. Tot slot is de Duitse Draver erg geschikt als rijpaard en (op minder hoog niveau) voor de dressuur. Doordat de Duitse Draver voor de drafsport niet in de galop mag lopen, gaat de dressuur hem namelijk wat minder natuurlijk af.

Uiterlijk van de Duitse Draver

Doordat de Duitse Draver van verschillende paardenrassen kan afstammen, worden er in het stamboek weinig specifieke eisen aan het uiterlijk van het paard gesteld. Zo kan kan men een Duitse Draver kopen in verschillende kleuren en kan het paard zowel een lichte als een wat zwaardere bouw hebben. De meest voorkomende kleuren zijn echter bruin, zwart en vos. Daarnaast hebben de meeste Duitse Dravers een slanke bouw, gespierde achterhand, lange oren, smalle hoeven en een schuin aflopend kruis. Als men een Duitse Draver verkopen wil, wordt er voornamelijk gelet op zijn snelheid, uithoudingsvermogen en karakter. Deze punten moeten namelijk optimaal zijn, zodat de Duitse Draver talentvol zal zijn binnen de drafsport.

i