c

Furioso paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 5
Furioso, Ruin, 7 Jaar, 163 cm, Brauner
V: HÓDMEZŐVÁSÁRHELY FURIOSO-19 | MV: SCHWALBENFLUG
Mennen - Springen - Recreatief - Dressuur
Is gelongeerd
heeft grondwerk gedaan
is verkeersmak
is allrounder
is braaf op trailer
HU-5100
Jászberény
€ 5 500
Advertentie bewaren
8 Resultaten
Filter
8 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 5
Furioso, Ruin, 7 Jaar, 163 cm, Brauner
V: HÓDMEZŐVÁSÁRHELY FURIOSO-19 | MV: SCHWALBENFLUG
Mennen - Springen - Recreatief - Dressuur
BOZSIK TEAM
HU-5100
Jászberény
€ 5 500
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Furioso Mix, Merrie, 4 Jaar, 170 cm, Appelschimmel Mennen
HU-6041
Kerekegyháza
€ 2 800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Furioso, Ruin, 5 Jaar, Donkerbruin Recreatief
DE-21698
Harsefeld
€ 6 900 vraagprijs
Advertentie bewaren
Furioso, Ruin, 15 Jaar, 165 cm, Schimmel Western - Eventing - Recreatief - Dressuur
DE-88436
Eberhardzell
€ 7 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Furioso, Ruin, 4 Jaar, 155 cm, Brauner Recreatief - Eventing - Springen - Mennen
DE-88348
Bad Saulgau
€ 3 850 vraagprijs
Advertentie bewaren
Furioso Mix, Hengst, 2 Jaar, 155 cm, Brauner
V: MAESTA NORTHSTAR I 9 | MV: MAGIER
Recreatief - Mennen
HU-6120
Kiskunmajsa
€ 3 950 vraagprijs
Advertentie bewaren
Furioso, Merrie, 21 Jaar, 170 cm, Vos Recreatief - Eventing - Springen - Dressuur
AT-4680
Haag am Hausruck
€ 1 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Furioso Mix, Ruin, 8 Jaar, 162 cm, Brauner Dressuur
HU-4000
Debrecen
Prijscategorie € 2 500 tot € 5 000
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

Bij een Furioso kopen denkt men wellicht aan een temperamentvol, Spaans paard, maar de Furioso is afkomstig uit Hongarije. Het is een gemoedelijk werkpaard dat graag aan de slag gaat voor zijn ruiter. Een Furioso verkopen voor de paardensport en als werkpaard gebeurt allebei. De Furioso is een sterk paard en heeft een mooi voorkomen. Het is geliefd als rij- en werkpaard in Oost-Europa.

Gebruik en karakter van de Furioso

De Furioso is een gezellig paard dat graag aan de slag gaat. Oorspronkelijk is dit sterke paard gefokt als werkpaard voor lichte werkzaamheden op de boerderij en als paard van de cavalerie. Maar door inmenging van het Engels Volbloed heeft het paard niet per se een rustiek, landelijk uiterlijk zoals van een boerenpaard wellicht verwacht wordt. De Furioso is gemoedelijk, maar ook vasthoudend. Bovendien is het intelligent, wat fijn is als men het paard wil gebruiken voor paardensport waarbij er veel nieuwe dingen worden aangeleerd.

Oorsprong en geschiedenis van de Furioso

De Furioso is, net als de Nonius, Gidran en de Mezóhegyes Sport Horse, afkomstig van staatsstoeterij Mezóhegyes in Hongarije. Deze stoeterij bestaat al sinds 1785 en is opgericht door Jozef II - Koning van Oostenrijk en Hongarije. Het oorspronkelijke doel van de stoeterij was het fokken van cavaleriepaarden, want deze waren voor het leger van Koning Jozef II hard nodig. Dit leverde eerst de Nonius paarden op - sterk, robuust en niet snel van hun stuk te brengen. Ideaal voor de cavalerie, maar niet snel genoeg. Daarom gingen de paardenfokkers over op het fokken van een nieuw ras. De Nonius merries werden gekruist met Engelse Volbloeden. Vooral de in Hongarije geboren Engelse Volbloed Furioso was van grote invloed voor het nieuwe paardenras. Hij bracht 95 hengsten en 81 merries voort en wordt daarom gezien als de stamvader van deze paardensoort. Vandaar dat de soort de naam Furioso kreeg. De Furioso paarden waren een aanzienlijk stuk sneller dan de Nonius paarden. Toch wilde de koning ook renpaarden. Daarom werd North Star, een Engelse Volbloed, naar de stallen gehaald in 1844. De North Star en Furioso bloedlijn werden pas in 1885 met elkaar gekruist tot de huidige Furioso-North Star. We kennen dit ras beter onder de naam Furioso. Wanneer men nu een Furioso gaat kopen, dan gaat het meestal om een afstammeling van de Furioso-North Star. Het paardenras wordt nog steeds in Hongarije bij Mezóhegyes gefokt. De staatsstoeterij is verantwoordelijk voor zo’n twee miljoen paarden, waar de Furioso verkopen een onderdeel is.

Furioso in de paardensport

In Oost-Europese landen is de Furioso zeer geliefd als rijpaard voor recreatieve tochten. Daarnaast is het een heel fijn paard voor allerlei andere takken van de paardensport. Dankzij het bloed van de Engelse Volbloed dat bij de Furioso door de aderen stroomt, is hij zo veelzijdig. De Furioso kopen voor dressuur, springsport of endurance kan dus allemaal. Omdat het om een middelzwaar paardenras gaat, is het zelfs geschikt om ermee in ‘harnas’ te rijden. Bijvoorbeeld als dienstpaard, maar ook voor Renaissance spelen en cosplay.

Uiterlijk van de Furioso

De Furioso heeft een elegant voorkomen. Dat komt vooral door de rechte neuslijn die zijn hoofd bepaald. Het hoofd rust op een gespierde hals die overloopt in een goed gebouwde schouderpartij. De Furioso kan een gemiddelde hoogte bereiken van 163 cm. Het is normaal dat de Furioso een nauwe stand heeft en een dakvormige croupe. Ook een ingesnoerde pijp is veelvoorkomend bij dit ras. Qua kleuren komt ‘bay’ veel voor, waarbij de bruine vacht gepaard gaat met zwarte tekeningen, manen en staart. Maar ook leverkleurig, kastanje en zwart zijn veelvoorkomende Furioso kleuren.

i