c

Galiceno Ponys te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

De Galiceno pony komt oorspronkelijk uit Mexico en stamt af van de paarden en pony’s die werden meegebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Een Galiceno pony verkopen wordt meestal gedaan als rijpony, lastdier of voor (licht) werk op het land. Daarnaast kan men een Galiceno pony kopen om in te zetten in de western- of springsport. Ondanks zijn kleine formaat is de Galiceno pony sterk genoeg om een volwassen ruiter te dragen. De Galiceno pony wordt dankzij zijn kracht en paardachtige uiterlijk vaak aangeduid als paard in plaats van pony.

Gebruik en karakter van de Galiceno pony

Een Galiceno pony kopen wordt vooral gedaan om in te zetten als rijpony, lastdier of voor (lichte) werkzaamheden op het land. De Galiceno pony is klein, maar sterk genoeg om een volwassen ruiter te dragen. Daarnaast heeft de Galiceno pony een uitstekend uithoudingsvermogen, wat hem ook geschikt maakt voor lange ritten door buitengebieden. Met name in de Verenigde Staten is een Galiceno pony verkopen populair bij liefhebbers van de western- en springsport. Het karakter van de Galiceno pony wordt omschreven als vriendelijk, moedig, intelligent en gehoorzaam. De Galiceno pony is hierdoor makkelijk te trainen en geschikt voor ruiters van verschillende leeftijden en niveaus.

Oorsprong en geschiedenis van de Galiceno pony

De Galiceno pony vindt zijn oorsprong in Mexico. Spaanse ontdekkingsreizigers namen – onder leiding van Hernán Cortés in de zestiende eeuw – verschillende paarden en pony’s mee naar Mexico. Deze paarden en pony’s werden met elkaar gekruist, waarvan onder andere de Galiceno pony het resultaat is. Een Galiceno pony kopen werd al gauw populair binnen heel Mexico. Hij stond namelijk bekend als klein maar sterk. De pony was bovendien erg geschikt voor de ruige landschappen. En hoewel veel Mexicaanse paarden door de jaren heen geïmporteerd werden naar de Verenigde Staten, bleef de Galiceno pony lang binnen de landsgrenzen. Pas in 1958 werd een Galiceno pony verkopen ook in de Verenigde Staten populair. Vanaf 1959 werd hier een officieel stamboek voor de pony opgericht: The Galiceno Horse Breeders Association. Vandaag de dag wordt de Galiceno pony voor allerlei doeleinden ingezet. Met name voor jonge ruiters is de Galiceno pony erg geschikt vanwege zijn kleine formaat en lieve, gehoorzame karakter.

Galiceno pony in de paardensport

Een Galiceno pony kopen is erg geschikt voor verschillende takken van de paardensport. De Galiceno pony is namelijk gehoorzaam, makkelijk te trainen en zachtaardig. Daarnaast heeft de Galiceno pony een uitstekend uithoudingsvermogen en is hij sterk genoeg om zowel kinderen als volwassenen te dragen. Met name binnen de western- en springsport komt men de Galiceno pony tegen. Een Galiceno pony verkopen wordt, mede dankzij zijn kleine formaat, vaak gedaan aan jonge ruiters. Naast dat de Galiceno pony geschikt is voor de paardensport, is de Galiceno pony ook een prima rijpony voor ruiters van verschillende niveaus en leeftijden.

Uiterlijk van de Galiceno pony

De Galiceno pony heeft een stokmaat tussen de 127 en 147 cm. Ondanks zijn kleine formaat wordt de Galiceno pony vaak als paard benoemd. De Galiceno pony mist qua uiterlijk namelijk een aantal typische pony kenmerken, en ziet er eerder uit als een miniatuurpaard. Zo heeft de Galiceno pony een expressief en krachtig hoofd, sterk lichaam met mooi gevormde benen en een korte hals. Een Galiceno pony kopen kan in allerlei kleuren, aangezien ze allemaal zijn toegestaan in het officiële stamboek. Daarnaast kan een Galiceno pony verkopen ook voor diverse doeleinden. De Galiceno pony is namelijk bijzonder sterk en snel, en beschikt bovendien over een uitstekend uithoudingsvermogen. Zo kan de Galiceno pony makkelijk een hele dag een volwassen ruiter dragen over ruige landschappen en wegen.

i