c

Hackney Ponys te koop

Lees meer b
5 Resultaten
Filter
5 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Hackney Pony, Merrie, 17 Jaar, 135 cm, Brauner
V: BJORCLENN VAN DE MAST | MV: EASTER BOY M
Fokken - Recreatief
DE-54296
Trier
€ 1 300 vraagprijs
Advertentie bewaren
Hackney Pony, Ruin, 15 Jaar, 138 cm, Brauner Recreatief - Springen - Dressuur
DE-63808
Haibach
€ 3 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Hackney Pony, Ruin, 15 Jaar, 138 cm, Brauner Recreatief - Jacht - Springen - Dressuur
DE-63808
Haibach
€ 3 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Hackney Pony, Ruin, 7 Jaar, 126 cm, Zwartbruin Super lieve B pony (kinderpony) zoekt nieuw huisRecreatief - Mennen
NL-9207AL
Drachten
€ 2 000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Hackney Pony, Hengst, 1 Jaar, Brauner
V: STAR DANCER „PRÄFERENZ“ | MV: STEFKE- H.
Mennen - Fokken - Dekken
DE-49733
Haren
€ 3 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Hackney is een pony van Engelse oorsprong dat bekend staat om zijn sierlijke draf en fiere voorkomen. Een Hackney kopen wordt dan ook voornamelijk gedaan als showpony. Daarnaast kan men een Hackney verkopen als rijpaard. De Hackney staat verder bekend als een levendig, temperamentvol en werklustig dier dat een graag geziene gast is als tuigpaard in de showring bij menwedstrijden.

Gebruik en karakter van de Hackney pony

Een Hackney verkopen wordt met name gedaan aan ruiters die op zoek zijn naar een elegant showpaard. De Hackney is hier door zijn bijzondere knieactie, sierlijke draf en mooie voorkomen namelijk uitermate geschikt voor. Daarnaast kan men een Hackney pony kopen om te gebruiken als rijpony. De Hackney is verder een levendig, temperamentvol, alert en energiek paard dat bekend staat om zijn werklust, snelheid en grote uithoudingsvermogen. Door deze unieke combinatie van temperament, werklust en elegantie is de Hackney dan ook zeer geliefd binnen de paardensportwereld.

Oorsprong en geschiedenis van de Hackney pony

De Hackney vindt zijn oorsprong in Engeland. De naam Hackney zou dan ook afgeleid van het middelengelse woord ‘hakene’, wat damespaard betekend. Een Hackney pony kopen werd in eerste instantie vooral gedaan als last- en rijpaard. Daarnaast werd een Hackney verkopen veelvuldig gedaan aan de post, die het paard gebruikte om de postkoetsen te trekken. Vanaf 1775 begon men in Engeland met de officiële fokkerij van het paard. Door het groeiende wegennet was er namelijk een grote vraag naar paarden met een uitstekend uithoudingsvermogen en snelheid, zoals de Hackney. Hoewel de vraag naar Hackney pony's rond de Eerste en de Tweede Wereldoorlog afnam, begon na 1945 de belangstelling voor het paard weer te groeien. Met name in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten was de Hackney een geliefd paard om mee te fokken en om in te zetten als showpaard. In Nederland werd de Hackney onder andere gefokt met andere warmbloedpaarden die op zondagen voor de koets werden ingezet, zoals de Gelderlander en de Groninger. Tot slot is de Hackney pony verwant aan enkele andere Engelse paardenrassen, zoals de Engelse Volbloed en de Fell Pony.

Hackney pony in de paardensport

Een Hackney kopen is een populaire keuze bij liefhebbers van de paardensport. De Hackney is namelijk door zijn mooie houding, bijzondere knieactie en sierlijke draf perfect geschikt als showpony. Mede door zijn levendige en werklustige karakter, wordt een Hackney verkopen dan ook voornamelijk voor dit doeleinde gedaan. Men ziet de Hackney dan ook graag als tuigpaard in de showring bij menwedstrijden. Tot slot wordt de Hackney (weliswaar in mindere mate) ingezet als rijpony. Door zijn temperament is de Hackney echter niet altijd even geschikt voor beginnende ruiters of jonge kinderen.

Uiterlijk van de Hackney pony

De Hackney is een sierlijk en gespierd paard met een stokmaat tussen de 147 en de 168 centimeter. De Hackney pony (die in hetzelfde stamboek als de Hackney wordt opgenomen maar wel als een apart ras wordt beschouwd) bereikt een maximale stokmaat van 147 centimeter. Men kan een Hackney pony kopen in verschillende kleuren, waaronder zwart, bruin en vos. De vacht is echter altijd effen, en alleen aan het hoofd en aan de benen zijn aftekeningen toegestaan. Verder staat de Hackney er bekend om een vrij klein hoofd te hebben, dat hoog gedragen wordt. Daarnaast heeft hij een zware hals en sterke schouders die schuin aflopen. De draf van de Hackney is bijzonder mede doordat zijn achterbenen ver onder de buik komen. Deze hoge knieactie maakt de Hackney pony dan ook de perfecte, elegante showpony.

i