c

Hackney paarden te koop

Lees meer b
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Hackney, Merrie, 12 Jaar, 151 cm, Zwart Recreatief
DE-45329
Essen
€ 2.700 vraagprijs
Advertentie bewaren
Hackney Mix, Merrie, 5 Jaar, 155 cm, Lichtbruin Recreatief - Versatility Ranch Horse
HU-5800
Mezőkovácsháta
€ 4.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

Hackney te koop op ehorses

De Hackney is een werklustig en temperamentvol paard dat bekend staat om zijn mooie draf en hoge knie-actie. Met name in rijtuigconcoursen komt dit paard met zijn sierlijke tred goed tot zijn recht. Een Hackney kopen is dan ook een populaire keus onder liefhebbers van de mensport. Daarnaast kan men een Hackney verkopen als showpaard.

Gebruik en karakter van de Hackney

De Hackney is een levendig, alert, temperamentvol en werkwillig paard. Door zijn energieke karakter, grote uithoudingsvermogen en sierlijke tred wordt een Hackney verkopen met name gedaan aan liefhebbers van rijtuigconcoursen. Daarnaast is een Hackney kopen populair bij mensen die op zoek zijn naar een showpaard. Als rijpaard wordt de Hackney nauwelijks ingezet. Zijn gangen zijn namelijk heel mooi, maar niet bijzonder comfortabel voor onder het zadel.

Oorsprong en geschiedenis van de Hackney

De Hackney is een paard met een Engelse oorsprong. Waar zijn naam precies van afgeleid is, is onduidelijk. Zo zijn er mensen die beweren dat de naam “Hackney” afkomstig is van het Engelse woord voor damespaard, terwijl andere mensen zeggen dat het wijst op de Franse benaming voor een klein paard. Hoe dan ook begint de geschiedenis van de Hackney rond 1700. In deze tijd was een Hackney verkopen en fokken erg populair in Engeland. Door zijn uithoudingsvermogen en werklustige karakter werd het paard namelijk volop ingezet als trekdier, onder andere om de postkoetsen te trekken. Als oorlogspaard of werkpaard werd de Hackney echter niet ingezet. Rond 1900 werd een Hackney kopen ook in Nederland populair. In Nederland werd de Hackney onder andere ingekruist met andere paarden die gebruikt werden voor het trekken van de koets, zoals de Groninger en de Gelderlander. Later werd de Hackney vooral ingezet in de mensport. Het Nederlandsch Hackney Stamboek werd in 1946 opgericht. Het stamboek accepteert alleen raszuivere Hackney’s en organiseert regelmatig keuringen. De Hackney is verwant aan de Engelse Volbloed en de Fell-Pony

Hackney in de paardensport

Een Hackney kopen wordt met name gedaan door mensen die het paard willen inzetten in de mensport. Door zijn sierlijke draf, fiere houding, grote uithoudingsvermogen, hoge knie-actie en fijne karakter is het paard hier namelijk zeer geschikt voor. Ook als showpaard kan de Hackney, mede door zijn mooie gangen, goed gebruikt worden. Een Hackney verkopen als rijpaard of voor andere takken van de paardensport is vaak een minder geschikte keus. De Hackney wordt meestal niet onder het zadel gereden en ook voor snelheidswedstrijden wordt het paard niet ingezet. De gangen van dit paard zijn namelijk mooi om naar te kijken, maar in mindere mate geschikt om mee te rijden of voor hoge snelheden.

Uiterlijk van de Hackney

Bij een Hackney kopen of een Hackney verkopen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende maten. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de kleine maat Hackney (van maximaal 1.40) en de grote maat Hackney (met een stokmaat tussen de 1.40 en 1.70). Beide soorten moeten aan dezelfde eisen voldoen. Zo hoort een Hackney een effen vacht te hebben, in de kleur zwart, bruin, vos of schimmel. Aftekeningen zijn alleen toegestaan aan het hoofd en de benen. Daarnaast hoort de Hackney een fiere houding te hebben, met sterke benen en een sierlijke hals. Zijn gespierde lichaam moet mooi in verhouding zijn. De Hackney heeft een edel hoofd met intelligente ogen. Hoewel zowel de grote als de kleine Hackney in hetzelfde stamboek wordt opgenomen, bestaat er wel een duidelijke scheiding tussen de twee maten. Ook binnen de fokkerij van dit paard worden de verschillende maten strikt gescheiden gehouden.

i