c

Kaspisch Paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

Het Kaspische paard is een miniatuurpaard afkomstig uit Iran. Het paard heeft een lange voorgeschiedenis. Een Kaspisch paard kopen werd oorspronkelijk voornamelijk gedaan door boeren. Tegenwoordig is een Kaspisch paard verkopen populair als rijpaard voor kinderen of in de mensport. Het Kaspische paard staat namelijk bekend om zijn elegantie, lenigheid en lieve karakter.

Gebruik en karakter van het Kaspische paard

Oorspronkelijk werd het Kaspische paard vooral gebruikt voor werkzaamheden op het land. Tegenwoordig is een Kaspisch paard kopen, vanwege zijn kleine formaat, erg populair als rijpaard voor kinderen. Daarnaast wordt een Kaspisch paard verkopen ook gedaan om in te zetten in de mensport. Het karakter van het Kaspische paard staat bekend als lief, werkwillig, nieuwsgierig, intelligent en sociaal. Daarnaast is het Kaspische paard beroemd vanwege zijn elegantie en lenigheid.

Oorsprong en geschiedenis van het Kaspische paard

Het Kaspische paard vindt zijn oorsprong aan de Kaspische Zee in Iran. Al ruim voor Christus zou dit miniatuurpaard hier geleefd hebben. Zo kwamen historici het Kaspisch paard onder andere op beeldhouwwerken en muurtekeningen tegen. Samen met het Prezawalskipaard is het Kaspische paard waarschijnlijk het oudste paardenras ter wereld. Hoewel een Kaspisch paard kopen door de jaren heen vooral werd gedaan door boeren voor werk op het land, bleef hij een relatief zeldzaam en onbekend paardenras. Daar kwam rond 1965 echter verandering in dankzij de Amerikaanse Louise Firouz. Samen met haar man runde ze een stoeterij in Teheran te Iran. Toen Louise hoorde over een klein paard dat leefde aan de Kaspische Zee, was ze meteen geïnteresseerd. Louise was namelijk op zoek naar een klein paardenras dat kon dienen als rijpaard voor haar kinderen. Louise ging op pad en trof inderdaad twee hengsten en een merrie aan de kust van de Kaspische Zee aan. Ze nam de paarden mee en begon hier verder mee te fokken. Een Kaspisch paard verkopen werd dankzij zijn kleine formaat en vriendelijke karakter al gauw aan stoeterijen en ruiters in verschillende landen gedaan. Vandaag de dag wordt het paard op verschillende plekken ter wereld gefokt, maar het Kaspische paard is wel nog altijd relatief zeldzaam en bijzonder.

Kaspisch paard in de paardensport

Een Kaspisch paard verkopen wordt met name gedaan als rijpaard voor kleine kinderen. Hier is het paard namelijk bij uitstek geschikt voor. Daarnaast wordt een Kaspische paard kopen in sommige gevallen gedaan om in te zetten voor de paardensport. Zo is het Kaspische paard geschikt voor de mensport en heeft hij een natuurlijke aanleg voor de springsport. Dankzij zijn lenigheid, wendbaarheid en nieuwsgierige, werkwillige karakter is het Kaspische paard een fijn paard om mee te rijden of te trainen.

Uiterlijk van het Kaspische paard

Het Kaspische paard heeft een stokmaat tussen de 100 en 120 cm. Hoewel het Kaspische paard een klein formaat heeft en door veel mensen een pony wordt genoemd, is het officieel een miniatuurpaard. Het Kaspische paard heeft namelijk alle kenmerken, eigenschappen en verhoudingen van zo'n paard. Een Kaspisch paard kopen kan in verschillende kleuren zoals bruin, schimmel en vos. Daarnaast komen de kleuren zwart en isabel soms voor. Als men een Kaspisch paard wil verkopen, kan men hem qua uiterlijk goed vergelijken met een Arabier. Het Kaspische paard heeft namelijk veel van de Arabier en andere paardenrassen uit de woestijn weg. Voorbeelden hiervan zijn onder andere zijn fijne dunne huid en hoog aangezette staart. Het lichaam van het Kaspische paard is verder slank en smal, wat hem erg geschikt maakt als rijpaard voor kinderen. Tot slot kenmerkt het paard zich door zijn korte oren, grote ogen en wijde neusgaten.

i