c

Malopolska paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 7
met video
Malopolski, Merrie, 4 Jaar, 155 cm, Schimmel Recreatief - Fokken - Eventing
PL-88-200
Radziejów
€ 5.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 15
met video
Malopolski, Hengst, 17 Jaar, 168 cm, Donkerbruin
V: JURAND | MV: LUBAŃ
Eventing - Fokken - Recreatief - Dekken
Is rontgenologisch goed gekeurd
is licht bereden
Is gelongeerd
heeft grondwerk gedaan
is verkeersmak
PL-39-410
Zabrnie
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
g
h
10 Resultaten
Filter
10 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Gold
1 / 15
met video
Malopolski, Hengst, 17 Jaar, 168 cm, Donkerbruin
V: JURAND | MV: LUBAŃ
Eventing - Fokken - Recreatief - Dekken
Supreme Horses Natalie Wojtak
PL-39-410
Zabrnie
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Gold
1 / 7
met video
Malopolski, Merrie, 4 Jaar, 155 cm, Schimmel Recreatief - Fokken - Eventing
Stajnia Siekierscy
PL-88-200
Radziejów
€ 5.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Malopolski, Ruin, 4 Jaar, 166 cm, Schimmel
V: ATUT | MV: TABEX
Recreatief - Springen - Dressuur
PL-23-107
Strzyzewice
zł 25.000
~ € 5.430 vraagprijs
Advertentie bewaren
Malopolski, Hengst, 1 Jaar, Roodbruin Springen - Dressuur
PL-33_192
Brusnik malopolska
€ 4.000
Advertentie bewaren
Bronze
1 / 6
met video
Malopolski, Hengst, 4 Jaar, 157 cm, Appaloosa
V: DRAGON | MV: DIXAN
Dressuur - Working Equitation - Springen - Recreatief
PT-2400-018
Casal do Ralha
€ 7.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Malopolski, Merrie, 6 Jaar, 145 cm, Brauner
V: BAHRAIN | MV: ARBON
Springen - Eventing - Recreatief - Dressuur
PL-42-224
Częstochowa
zł 20.000
~ € 4.344 vraagprijs
Advertentie bewaren
Malopolski, Merrie, 13 Jaar, 164 cm, Roodbruin
V: JUNG
Springen - Recreatief
PL-40-774
Katowice
zł 39.000
~ € 8.471 vraagprijs
Advertentie bewaren
Malopolski, Hengst, 2 Jaar, 162 cm, Brauner
V: EFEKT | MV: EMARK
Eventing - Springen - Recreatief - Dressuur
PL-21-500
Julków
zł 10.000
~ € 2.172 vraagprijs
Advertentie bewaren
Malopolski, Ruin, 6 Jaar, 170 cm, Brauner Springen - Eventing
PL-62-330
Zasutowo
Prijscategorie € 10.000 tot € 15.000
Advertentie bewaren
Malopolski, Hengst, 2 Jaar, 161 cm, Appaloosa Recreatief - Springen
PL-27-670
Kępa Nagnajewska
zł 27.000
~ € 5.864 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Malopolska is een paardenras dat zijn oorsprong vindt in Polen. Het is een kruising tussen diverse Poolse paardenrassen en volbloed paarden zoals Arabieren en de Engelse Volbloed. Een Malopolska kopen werd in eerste instantie vooral gedaan voor licht trekwerk en werk op het land. Tegenwoordig kan men een Malopolska verkopen voor diverse takken van de paardensport of als rijpaard. De Malopolska staat bekend als een veelzijdig paard dat uitblinkt in de springsport.

Gebruik en karakter van de Malopolska

Een Malopolska kopen is geschikt voor ruiters die op zoek zijn naar een veelzijdig sportpaard. De Malopolska kan namelijk zowel voor de springsport als dressuur en eventing worden ingezet. Met name voor de springsport heeft de Malopolska een groot talent. Daarnaast kan men een Malopolska verkopen als enthousiast en vriendelijk rijpaard. Het karakter van de Malopolska staat bekend als sociaal, leergierig, ijverig en intelligent. Het is een paard dat graag werkt, goed te trainen is en over het algemeen makkelijk in de omgang is.

Oorsprong en geschiedenis van de Malopolska

De Malopolska vindt zijn oorsprong in Polen. Hier werden in de negentiende eeuw oorspronkelijke Poolse paarden gekruist met volbloedpaarden zoals de Arabier en de Engelse Volbloed. Het resultaat was een elegant en atletisch paard dat zowel voor licht trekwerk als werk op het land ingezet kon worden. Toen de werkpaarden werden vervangen door machines, werd een Malopolska kopen voornamelijk populair als rijpaard. Rond 1963 werd er een officieel stamboek voor het paard opgericht, mede om inteelt binnen het paardenras te voorkomen. Door de jaren heen werd een Malopolska verkopen steeds populairder bij liefhebbers van de paardensport. Het paard bleek namelijk zeer veelzijdig en getalenteerd voor diverse disciplines. Vandaag de dag wordt de Malopolska nog altijd actief gefokt in Polen. Zowel de staat als particulieren hebben dekhengsten in hun bezit. Paardenfokkerij is dan ook een belangrijk onderdeel van de Poolse cultuur én economie. Poolse sportpaarden zijn bovendien populair in binnen- en buitenland. De Malopolska heeft veel gemeen met de Wielkopolski, een ander Pools paardenras. Ook dit paardenras stamt af van oorspronkelijke Poolse paarden. Het verschil is dat de Wielkopolski invloeden heeft van andere Europese paardenrassen, zoals de Hannoveraan. De Wielkopolski is net als de Malopolska een geliefd sportpaard dat met name voor de springsport een groot talent heeft.

Malopolska in de paardensport

Een Malopolska kopen wordt veelvuldig gedaan door liefhebbers van de paardensport. De Malopolska is namelijk veelzijdig en geschikt voor onder andere dressuur, de springsport en eventing. Met name voor de springsport heeft het paard een groot talent. Doordat de Malopolska goed te trainen is en makkelijk in de omgang is, kan men een Malopolska verkopen aan ruiters van verschillende niveaus en voor verschillende doeleinden. Zo kan de Malopolska ook voor andere takken van de paardensport getraind worden. Bij bijvoorbeeld westernrijden of cross-country komt de veelzijdigheid van het paard goed tot zijn recht. Tot slot is de Malopolska prima geschikt als vrijetijdspaard en rijpaard.

Exterieur van de Malopolska

Een Malopolska kopen kan in verschillende kleuren zoals grijs, bruin, kastanje, roan, vos en zwart. De meest voorkomende kleuren zijn kastanje en vos. De Malopolska heeft een stokmaat tussen de 160 en 168 cm en heeft een elegante en gespierde bouw. Het paard heeft een wijde borst, lange en aflopende schouders, lange en gespierde benen en harde hoeven. De Malopolska is een elegant en vriendelijk paard om te zien. Als men een Malopolska verkopen of kopen wil, is het belangrijk dat hij geregistreerd staat in het officiële Poolse stamboek. Hierin kan men tevens raadplegen wie de voorouders van het paard waren. Andere namen voor de Malopolska zijn onder andere de Lubelsko-Kielecki en de Kraków-Rzeszów.

i