c

Maremmano paarden te koop

Lees meer b
3 Resultaten
Filter
3 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Maremmano, Hengst, 7 Jaar, 169 cm, Zwartbruin Working Equitation - Eventing - Recreatief - Dressuur
IT-58051
Magliano in Toscana
Prijscategorie € 15 000 tot € 20 000
Advertentie bewaren
Maremmano, Hengst, 8 Jaar, 169 cm, Zwartbruin Eventing - Working Equitation - Fokken - Recreatief
IT-58051
Magliano in Toscana
Prijscategorie € 15 000 tot € 20 000
Advertentie bewaren
Maremmano, Merrie, 13 Jaar, 150 cm, Brauner Trail - Endurance - Dekken
IT-10073
Devesi
€ 4 500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

De Maremmano kopen doet men vooral voor het mooie uiterlijk en het lieve karakter. Deze Italiaanse paarden zijn heel leergierig en erg sterk. Zo bewandelen ze met gemak een ruig en moeilijk begaanbaar terrein. In Italië zal een handelaar de Maremmano verkopen als rij-, politie- én zelfs als dressuurpaard. Achter dat sterke voorkomen zit namelijk een paard wat erg van dansen houdt en een mooie tred heeft. De Merammano (ook bekend onder de naam Maremmana) is een fijn, niet al te groot paard waaraan men veel plezier beleeft.

Gebruik en karakter van Maremmano

De Maremmana of Maremmano werd vooral gebruikt als paard van de Maremmaherders in Italië. Zij gebruikten de paarden ook voor licht trekwerk. De Maremmano waadt gemakkelijk door een rivier en kan zeer goed uit de voeten op ruig, moeilijk begaanbaar terrein. De Maremmano kopen werd vooral gedaan door het leger. Zo is het een ideaal cavalerie paard en is het nog steeds een populair paardenras voor de politie in Italië. Het stoïcijnse, koele karakter van de Maremmano maakt het ook een ideaal politiepaard. Het dier is moeilijk van zijn stuk te brengen. Daarnaast is het paard heel betrouwbaar en past het zich gemakkelijk aan de omstandigheden aan. Denk hierbij aan veranderingen in terrein en het weer. Het paard wordt nu ook veel gebruikt als rijpaard en voor demonstratiesporten van het leger. Maar een Maremmano verkopen als dressuurpaard kan zeker ook. Toch hebben niet alle Maremmano-paarden hier aanleg voor.

Oorsprong en geschiedenis van Maremmano

De Maremmano is het nog sterkere paardenras wat is voorgekomen uit de Maremmana. Het is een Italiaans paardenras dat zijn oorsprong kent in Toscane en Lazio. De herders gebruikten het dier vooral als rijpaard om het vee te drijven en voor lichte werkzaamheden voor een wagen. De Maremmano heeft verschillende bloedlijnen door de aderen stromen, al is niet altijd helemaal terug te voeren welke dit allemaal zijn. Men vermoedt dat de Maremmano voorouders heeft uit Noord-Afrika en dat er Napolitaner, Arabier, Berber en Lusitano zijn ingekruist om het sterke, mooie paard te fokken. In de 19de eeuw zijn er hoogstwaarschijnlijk nog Engelse volbloed en Norfolk paarden mee gekruist.

Maremmano in de paardensport

Voor de paardensport vindt het verkopen van de Maremmano plaats op het gebied van dressuur. De Maremmano kan makkelijk op de achterbenen komen en leert met gemak verschillende gangen. Om dressuur te rijden met een Maremmano paard, moet men wel een paard met aanleg hiervoor hebben. Heeft de Maremmano namelijk geen aanleg voor dressuur, dan zal hij het moeilijk leren. Dan kan het paard beter gebruikt worden om lange tochten te maken, bijvoorbeeld over het strand. De Maremmano kan redelijk goed springen, maar is geen typisch springpaard.

Uiterlijk van de Maremmano

Een Maremmano kan een gemiddelde schofthoogte bereiken van 152 tot 160 cm. Het hiermee geen erg hoog paard, maar wel qua bouw helemaal in proportie. Het hoofd van dit paard is lang en heeft een zwaar voorkomen. Het rust op een zeer gespierde nek. Aan alles is te zien dat een Maremmano een sterk paard is. Zijn benen, schouders en borst zijn namelijk gespierd en mooi breed. Het is een paard dat zeker de aandacht op eist met zijn uiterlijk. De achterhand van de Maremmano is kort, met sterke benen en hoeven. Het kopen van de Maremmano is mogelijk in verschillende kleuren. Meestal zijn ze bruin van kleur, variërend van lichtbruin tot prachtig donker kastanje. Zwart is ook een veelvoorkomende kleur. Grijs en roan komen iets minder vaak voor. Soms hebben deze robuuste paardjes witte aftekeningen op de neus en zwarte aftekeningen boven de hoeven.

i