vandaag nieuw: 419 | verkocht: 685
c

Palomino - paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 3
met video
Palomino, Ruin, 7 Jaar, 162 cm, Palomino
V: SHULAY GOLDFEVER | MV: WELTJUNGE
Dressuur - Springen
DE-25923
Süderlügum
Prijscategorie € 25 000 tot € 40 000
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 3
Palomino, Ruin, 5 Jaar, 143 cm Recreatief
DE-54516
Wittlich
€ 5 900
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 7
Palomino, Ruin, 8 Jaar, 152 cm, Palomino Versatility Ranch Horse - Trail
US-40409
Brodhead Ky
$ 3 500
~ € 3 266
Advertentie bewaren
g
h
6 Resultaten
Filter
6 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 4
Palomino, Ruin, 5 Jaar, 158 cm, Palomino Western
BE-3460
Kessenich
€ 8 500
Advertentie bewaren
Platinum
1 / 7
Palomino, Ruin, 8 Jaar, 152 cm, Palomino Versatility Ranch Horse - Trail
Platinum Equine Auction
US-40409
Brodhead Ky
$ 3 500
~ € 3 266
Advertentie bewaren
Gold
1 / 3
Palomino, Ruin, 5 Jaar, 143 cm Recreatief
DE-54516
Wittlich
€ 5 900
Advertentie bewaren
Gold
1 / 3
met video
Palomino, Ruin, 7 Jaar, 162 cm, Palomino
V: SHULAY GOLDFEVER | MV: WELTJUNGE
Dressuur - Springen
DE-25923
Süderlügum
Prijscategorie € 25 000 tot € 40 000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Palomino, Hengst, 2 Jaar, 155 cm, Palomino
V: BANDERAS | MV: RUMIANEK
Dressuur
FR-67510
WINGEN
€ 7 000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Palomino, Merrie, 1 Jaar, 155 cm
V: MACCHIATO
Working Equitation - Equitation Portugesa - Doma Vaquera
DE-61381
Friedrichsdorf
€ 8 000
Advertentie bewaren
HPalomino (6)

Meerkeuze
Jan-HWollesen (1)

Friesen vom Strasshimmel GmbH (1)

Happy Sporthorses (1)

Platinum Equine Auction (1)

meer premium verkopers
Warmbloed (6)

Meerkeuze
Zuchtverband für deutsche Pferde (1)

België (1)

Duitsland (3)

Frankrijk (1)

USA (1)

Meerkeuze
leerpaard/-pony (1)

therapie doeleinden (1)

ook voor beginners (1)

verkeersmak (1)

allrounder (1)

braaf op trailer (1)

Braaf bij de hoefsmid (1)

Geschikt voor kinderen (1)

met paardenpaspoort (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (2)

Premium verkoper (4)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (2)

Pagina-1-advertentie (4)

BTW. aftrekbaar (1)

Paarden veiling verbergen (6)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (2)

Palomino Paard kopen en verkopen op ehorses

Palomino paarden zijn een lust voor het oog en het is dan ook niet vreemd dat ze steeds vaker aangeboden worden. Mensen die een Palomino kopen zijn doorgaans op zoek naar een pony of paard met een bijzonder uiterlijk. Palomino is echter geen ras, maar een kleurvariant die in veel pony- en paardenrassen voorkomt. De vacht van een Palomino glanst in het zonlicht met een rijke schakering aan goudtinten. De kleur kan variëren van licht crème tot donker goudkleurig. De zilverwitte manen en staart maken het mooie plaatje helemaal compleet.

Gebruik en karakter van de Palomino

Omdat een Palomino in nagenoeg ieder paardenras kan voorkomen, is het niet mogelijk om een algemene omschrijving van het karakter te geven. Het is daarom altijd verstandig om voor het Palomino kopen de karaktereigenschappen van het betreffende ras te bestuderen. Een Palomino ontstaat door genmutatie van de basiskleur vos en is eigenlijk een kleurverdunning. Dit is overigens alleen mogelijk als slechts één van de ouders het crème-gen heeft geërfd. Het fokken van een Palomino is niet eenvoudig en blijft altijd een soort loterij. Vanwege het ‘mooie plaatje’ staat de Palomino al vele jaren bekend als het paradepaard van de Amerikaanse westernsport.

Oorsprong en geschiedenis van de Palomino

Het is niet precies meer vast te stellen waar de Palomino oorspronkelijk vandaan komt. Wel is zeker dat er al sinds mensenheugenis meldingen worden gemaakt van ‘paarden met een gouden vacht’. Deze kostbare paarden waren vroeger vooral in het bezit van koningen en keizers. Bekend is dat koningin Isabella van Spanje de goudkleurige paarden kruiste met Arabieren. Volgens een legende hebben de lichtere Palomino varianten, waaronder de Cremello, daarom de naam Isabel gekregen. Ontdekkingsreiziger Hernan Cortés heeft in 1519 de Spaanse Palomino paarden meegenomen naar Amerika. Het is aannemelijk dat ontsnapte paarden destijds hebben bijgedragen aan de Palomino kleuring van de Amerikaanse Mustangs. Voor de Palomino kleur is tegenwoordig vastgelegd dat het goudkleurig moet zijn. De manen en staart mogen maximaal vijftien procent donkere haren bevatten. Een Palomino mag smetteloos witte aftekeningen op het hoofd en de benen hebben. Een Palomino mag echter geen wildkleur kenmerken hebben, zoals een aalstreep of strepen op de benen. Ze moet een donkere huid hebben en beide ogen moeten donker zijn. Een uitzondering is de Sooty Palomino, die dankzij het Sooty-gen een groter percentage zwarte haren in de manen, staart en de vacht heeft.

Palomino in de paardensport

Omdat Palomino’s in vrijwel ieder pony- of paardenras voorkomen, kan men altijd een Palomino kopen om de gewenste tak van sport mee te beoefenen. Het uiterlijk speelt natuurlijk een grote rol bij de keuze van een paard of pony. Maar het karakter van het betreffende ras mag hierbij niet uit het oog worden verloren. Zo is voor een beginnende ruiter een Palomino met een rustig karakter aan te raden. Dressuurruiters die graag op een fraai goudkleurig paard in de ring willen verschijnen, doen er goed aan om een Palomino kopen. Een ervaren ruiter die op zoek is naar een goed springpaard, kan ook zeker een geschikte Palomino vinden. Wie graag een goudkleurige Quarter Horse wil aanschaffen, heeft ook een ruime keuze. Uiteraard levert een mooi span Palomino paarden voor een koets of marathonwagen ook een schitterend plaatje op. Of de voorkeur nu uitgaat naar een Andalusiër, een Welsh pony of een Lusitano, er worden steeds meer goudkleurige paarden aangeboden. Uitsluitend in de Verenigde Staten wordt de Palomino als ras erkend. In Duitsland en België bestaan er registers waarin men een Palomino kan laten opnemen. In Nederland is dit (nog) niet het geval.

i