c

Paso Peruano paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

De Paso Peruano vindt zijn oorsprong in Peru, en is een kruising van inheemse paarden en paarden die werden meegebracht door ontdekkingsreizigers uit Europa. Een Paso Peruano kopen is populair vanwege zijn betrouwbare karakter, tredzekerheid en zachte, comfortabele gangen. Hierdoor is de Paso Peruano veelzijdig in te zetten, en kan men onder andere een Paso Peruano verkopen aan oudere ruiters of ruiters met rugklachten. Daarnaast is de Paso Peruano, dankzij zijn uitstekende uithoudingsvermogen, erg geschikt voor de endurance.

Gebruik en karakter van de Paso Peruano

Een Paso Peruano kopen is populair vanwege meerdere redenen. Zo heeft de Paso Peruano comfortabele en zachte gangen, waardoor hij erg geschikt is voor oudere ruiters of ruiters met rugklachten. Daarnaast heeft de Paso Peruano een uitstekend uithoudingsvermogen, waardoor hij ook voor de endurance een ideaal paard is. Tot slot is de Paso Peruano een paard met een grote tredzekerheid. Hierdoor is hij geschikt voor werk op het land of voor lange (buiten)ritten. Het karakter van de Paso Peruano is zachtaardig, sociaal, vriendelijk, intelligent en betrouwbaar. Wel kan het paard soms wat gevoelig en temperamentvol uit de hoek komen.

Oorsprong en geschiedenis van de Paso Peruano

De Paso Peruano vindt zijn oorsprong in Peru. Ontdekkingsreizigers uit onder andere Spanje namen Europese paardenrassen, zoals de Andalusiër, mee naar Peru en andere landen in Latijns-Amerika. Hier werden deze paarden gekruist met inheemse paardenrassen, waar de Paso Peruano een resultaat van is. Een Paso Peruano kopen werd in Peru al snel populair vanwege zijn fijne gangen en tredzekerheid. Zelfs in rotsige gebieden en andere slecht begaanbare gebieden kon hij zich prima redden. De Paso Peruano had bovendien een uitstekend uithoudingsvermogen en een lief, betrouwbaar karakter. Het paard werd dan ook veel door boeren en plantage-eigenaren gebruikt voor werk op het land. Daarnaast werd een Paso Peruano verkopen ook buiten Peru steeds vaker gedaan. De Paso Peruano staat namelijk bekend als een vriendelijk en intelligent meergangenpaard dat ook voor de paardensport of als recreatiepaard erg geschikt is. Met name in de endurance of voor lange (buiten)ritten is de Paso Peruano een geliefde keuze.

Paso Peruano in de paardensport

Een Paso Peruano kopen voor de paardensport wordt met name gedaan door ruiters die actief zijn in de endurance. Het paard is dankzij zijn uitstekende uithoudingsvermogen en onvermoeibare gangen namelijk perfect geschikt voor de endurance. Daarnaast komt men de Paso Peruano soms tegen in shows. Tot slot kan men de Paso Peruano verkopen als recreatiepaard. De Paso Peruano heeft namelijk een vriendelijk karakter en zeer comfortabele, zachte gangen. Hierdoor is het paard geschikt voor lange (buiten)ritten maar ook voor oudere of minder valide ruiters. Door de zachte gangen is het namelijk minder vermoeiend en belastend voor de rug om op een Paso Peruano te rijden.

Uiterlijk van de Paso Peruano

De Paso Peruano is een middelgroot paard met een gemiddelde stokmaat tussen de 142 en 152 cm. Een Paso Peruano kopen kan in allerlei kleuren. Alle kleuren zijn namelijk toegestaan bij dit paardenras. Enkel witte aftekeningen is iets wat men liever niet terug ziet bij de Paso Peruano. De Paso Peruano kenmerkt zich door zijn edele hoofd, grote, zachtaardige ogen, vierkante bouw en royale behang. Als men een Paso Peruano wil verkopen, is het belangrijk dat hij geregistreerd staat in het stamboek. In Nederland is geen officieel stamboek voor het paard opgericht, maar in Peru en sommige andere landen wel. Hoewel de Paso Peruano over het algemeen een sterk en gezond paardenras is, komt de chronische aandoening DSLD (Degenerative Suspensory Ligament Desmitis) relatief vaak voor bij dit paardenras.

i