vandaag nieuw: 320 | verkocht: 426
c

Sorraia - paarden te koop

Een Sorraia kopen doet men niet zomaar, aangezien het om een zeer bijzonder en zeldzaam paardenras gaat. Dit paardenras komt oorspronkelijk uit Portugal en Spanje. Het dankt zijn naam aan de rivieren de Sor en de Raia. Tussen deze rivieren bevindt zich nog het voornaamste leefgebied van de Sorraia paarden. Een Sorraia verkopen gebeurt vooral om er recreatief op te rijden. Omdat het hier om een pony gaat, is het vooral geschikt voor kinderen.

Lees meer b
Blikvangers
1 / 3
Advertentie bewaren
1 Resultaten
Filter
1 Resultaten
SorraiaH
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
yDressuurpaarden yRecreatiepaarden yWesternpaarden yWestern allround yRuin yPalomino yPony
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 3
Sorraia, Ruin, 5 Jaar, 165 cm, Palomino Recreatief - Western allround - Western - Dressuur
Dieter Dederichs
DE-53947
Nettersheim
€ 9 950
Advertentie bewaren
HSorraia (1)

Meerkeuze
Dieter Dederichs (1)

meer premium verkopers
Pony (1)

Meerkeuze
Dressuurpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Recreatiepaarden (1)

Western allround (1)

Westernpaarden (1)

Meerkeuze
Ruin (1)

Meerkeuze
Palomino (1)

Meerkeuze
Duitsland (1)

Meerkeuze
therapie doeleinden (1)

gelongeerd (1)

verkeersmak (1)

allrounder (1)

gewichtsdrager (1)

met paardenpaspoort (1)

Premium verkoper (1)

Zoekopdracht verder specificeren
Pagina-1-advertentie (1)

Paarden veiling verbergen (1)

Plaatsingsdatum
sinds 2 weken (1)

Gebruik en karakter van de Sorraia

De Sorraia heeft een moedig karakter. Daarnaast is het een zeer vriendelijk en gehoorzaam paard. Deze karaktereigenschappen maken het vooral een heel fijn dier om op te rijden. Daarnaast bezit de Sorraia een goed uithoudingsvermogen. De Portugese campino's nemen daarom de paarden mee als lastdier bij het hoeden van het vee. Het is een perfect herderspaard, omdat het koeien en schapen niet intimideert. Een Sorraia verkopen als rijpaard wordt tegenwoordig veel gedaan voor kinderen.

Oorsprong en geschiedenis van de Sorraia

De geschiedenis van de Sorraia is best bijzonder te noemen. Het ras werd ontdekt rond 1920, maar lijkt veel ouder te zijn. Het dier stamt waarschijnlijk af van de Tarpan. Ook hebben de paarden overeenkomsten met de prehistorische paardentekeningen die in grotten zijn gevonden in het Middellandse Zeegebied. In ieder geval was het jaar 1920 belangrijk voor het opbloeien van het paardenras. In dit jaar ontdekte Ruy d'Andrade het ras. Hij wilde eigenlijk een wild paard vangen om mee te fokken, maar dit lukte niet. Daarom ging hij de Sorraia kopen bij de boeren in de buurt. Met deze paarden ging hij fokken om zo de soort in stand te houden. De D'Andrade familie is nog altijd beheerder van deze kudde. Toch is de vraag hoe puur deze Sorraia's zijn, maar de soort heeft hierdoor wel stand gehouden. De Sorraia heeft in de loop der tijd wel veel invloed gehad op andere paarden afkomstig uit Portugal en Spanje. Zo stroomt er Sorraia bloed door de aderen van de Andalusiër, Lusitano en Alter Real. Aangezien er ook DNA sporen van de Sorraia zijn gevonden in Zuid-Amerikaanse paardenrassen gaan we ervan uit dat de Spanjaarden de Sorraia paarden ook mee hebben genomen naar dit continent.

Sorraia in de paardensport

In de paardensport zien we de Sorraia niet zo heel veel, behalve in Portugal en Spanje. De pony’s zijn vooral geschikt voor het maken van mooie tochten. Vooral kinderen rijden graag op een Sorraia pony. Het is een sterk dier met een groot uithoudingsvermogen. Een Sorraia kopen voor lange wandeltochten door de natuur is daarom een goed idee.

Uiterlijk van de Sorraia

Het uiterlijk van de Sorraia is imposant om te zien. Men kan een Sorraia kopen in een lichtbruine, zogeheten wildkleur met een zwarte streep over de rug. Grijs komt ook voor bij dit ras, maar de zwarte streep komt bij beide varianten voor. Zelfs de rechtopstaande, lange oren zijn voorzien van een zwart sierrandje. Ook de benen zijn vaak voorzien van een zwarte tekening. De manen en staart zijn tweekleurig. Omdat het om een pony gaat, ligt de schofthoogte tussen de 1 meter 30 en 1 meter 50. Verder is de Sorraia gebouwd om door de natuur te galopperen met zijn lange benen, harde hoeven en compacte bouw. Het hoofd is niet zozeer groot, maar wel lang. En de neus van de Sorraia heeft wat weg van een ramsneus. De kleine, vriendelijke ogen staan ver uit elkaar. De lange, gebogen nek is zeer gespierd en laat de kracht van het dier zien. Opvallend is de borst -deze is breed, terwijl de borstkas juist dun is.

i