vandaag nieuw: 248 | verkocht: 505
c

Berber - paarden te koop

Lees meer b
7 Resultaten
Filter
7 Resultaten
BerberH
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
yWarmbloed yRecreatiepaarden yHengst yFokpaarden yBarokpaard yWorking Equitation yEventing paarden
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Berber, Merrie, 1 Jaar, 154 cm
V: SAPHIR DU PRE FLEURI | MV: HADES AL SHATANE
Recreatief - Working Equitation - Barok - Fokken
DE-26639
Wiesmoor
€ 9 000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Berber, Hengst, veulen (04/2022), 150 cm, Zwartbruin
MV: IBN GALLATTI AL BOZO
Recreatief
DE-16230
Chorin
Prijscategorie € 2 500 tot € 5 000
Advertentie bewaren
Berber, Ruin, 4 Jaar, 154 cm, Appelschimmel Recreatief - Eventing
DE-28203
Bremen
€ 45 000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Berber, Hengst, 1 Jaar, Buckskin
V: RASIN EL ZAHIR | MV: LAZEM
Eventing
DE-67705
Stelzenberg
Prijscategorie € 5 000 tot € 10 000
Advertentie bewaren
Berber, Hengst, 1 Jaar, kan schimmel zijn Working Equitation - Barok - Recreatief
DE-52379
Langerwehe
€ 9 900 vraagprijs
Advertentie bewaren
Berber, Hengst, veulen (06/2022), Brauner Barok - Working Equitation - Fokken - Recreatief
DE-52379
Langerwehe
€ 8 900 vraagprijs
Advertentie bewaren
Berber, Hengst, 1 Jaar, 146 cm, Schimmel Fokken
DE-54426
Heidenburg
Prijscategorie € 5 000 tot € 10 000
Advertentie bewaren
HBerber (7)

Meerkeuze
Warmbloed (7)

Meerkeuze
Barokpaard (3)

Eventing paarden (2)

Trainingsniveau en resultaten
Fokpaarden (3)

Recreatiepaarden (5)

Working Equitation (3)

Meerkeuze
Rheinisches Pferdestammbuch e.V. (1)

Hengst (5)

Merrie (1)

Ruin (1)

Meerkeuze
Schimmel (1)

Appelschimmel (1)

Brauner (1)

Zwartbruin (1)

Buckskin (1)

kan schimmel zijn (1)

Meerkeuze
Duitsland (7)

Meerkeuze
halstermak (1)

direct van de fokker (1)

met paardenpaspoort (1)

Standaard aanbieder (7)

Zoekopdracht verder specificeren
veulen (2)

Paarden veiling verbergen (7)

Plaatsingsdatum
sinds 2 weken (1)

Berber Paard kopen en verkopen op ehorses

De Berber is een taai, werklustig en leergierig paard dat bekendstaat om zijn grote uithoudingsvermogen. Een Berber verkopen wordt dan ook vaak gedaan aan liefhebbers van diverse takken van de paardensport. Met name in de Endurance is een Berber kopen uitermate populair. Dit sobere en sterke paard is namelijk een echte doorzetter, waar men altijd op kan rekenen.

Gebruik en karakter van de Berber

De Berber heeft een vriendelijk, moedig, leergierig en stabiel karakter. Hierdoor is een Berber kopen geschikt voor iedereen die op zoek is naar een trouwe bondgenoot. Door zijn fijne karakter kan een Berber verkopen bovendien aan verschillende soorten ruiters worden gedaan. Zo kan de Berber worden ingezet voor verschillende takken van de paardensport, maar is hij ook geschikt als show- of recreatiepaard. Wel is de Berber soms wat temperamentvol. Door zijn temperament en enorme kracht is dit paard niet geschikt voor kleine kinderen.

Oorsprong en geschiedenis van de Berber

De Berber is een Noord-Afrikaans woestijnpaard met een zeer lange voorgeschiedenis. Zo zou de Berber al vele jaren voor de christelijke jaartelling hebben geleefd met de Noord-Afrikaanse nomadenfamilies. Ook in verschillende oorlogen en veldtochten zou de Berber een belangrijke rol hebben gespeeld. Een Berber kopen was dan ook met name populair, doordat hij erg sober, sterk, moedig en wendbaar is. Bovendien is de Berber altijd een zeer vriendelijk en trouw paard geweest met een uitstekend uithoudingsvermogen. Als oorlogspaard of om lange afstanden mee te rijden was de Berber de perfecte bondgenoot. Een Berber verkopen en fokken werd daarom volop gedaan, zowel in Noord-Afrika als later in Europa. Daarnaast is de Berber voorvader van meerdere andere paardenrassen. Zo is de Berber onder andere gekruist met een ander belangrijk Oosters paard: de Arabier. De Berber-Arabier staat er om bekend net wat eleganter en lichter te zijn dan de zuivere Berber. Tot slot is de Berber stamvader van de Engelse volbloed. De Berber werd hier ingezet om van de Engelse volbloed een onovertroffen renpaard te maken.

Berber in de paardensport

Een Berber kopen is een populaire keuze binnen de paardensport. Zo blinkt de Berber dankzij zijn uithoudingsvermogen uit in Endurance, maar doet hij het ook zeker niet slecht in andere takken van de paardensport. Zo kan de Berber dankzij vloeiende en lichte bewegingen en grote tredzekerheid prima meekomen in het dressuur. Ook voor Western rijden is dit sterke doch elegante paard prima geschikt. Tot slot kan men een Berber verkopen als show- of recreatiepaard. De Berber heeft namelijk een zeer vriendelijk en trouw karakter en een aansprekend uiterlijk. Hoewel de Berber soms wat temperamentvol kan zijn, is het een paard met een gouden hart. Hij raakt namelijk snel gehecht aan zijn verzorger en zal deze nooit in de steek laten.

Uiterlijk van de Berber

Een Berber verkopen wordt niet alleen gedaan aan mensen die vallen voor het uithoudingsvermogen en het fijne karakter van het paard. Ook het uiterlijk van de Berber is zeer aantrekkelijk. Zo heeft de Berber gemiddeld een stokmaat tussen de 1.50 en 1.55 meter. En hoewel de meest voorkomende kleur schimmel is, kan men ook een Berber kopen in vos, zwart of bruin. De Berber is verder een sterk en krachtig paard, met harde benen en stevige hoeven. Daarnaast zijn de rug en de voorkant van het paard sterk en robuust. De weelderige manen en staart maken het uiterlijk van de Berber af en zorgen ervoor dat het paard een bijzondere combinatie van kracht en elegantie is.

i