c

Colorado Ranger paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

De Colorado Ranger is een opvallend, gevlekt paardenras uit de Verenigde Staten. Het paard staat er om bekend een ijverig en intelligent werkpaard te zijn. Met name als cow-horse op ranches is de Colorado Ranger erg geschikt. Een Colorado Ranger kopen is bovendien erg populair bij liefhebbers van de westernsport. Daarnaast kan men een Colorado Ranger verkopen voor andere takken van de paardensport of als rijpaard. Door zijn rustige karakter en opvallende exterieur is de Colorado Ranger veelzijdig in te zetten en geliefd bij velen.

Gebruik en karakter van de Colorado Ranger

Een Colorado Ranger kopen werd vroeger voornamelijk gedaan als werkpaard. Voor het werk op de ranches, met name als veedrijverspaard en/of cow horse, was de Colorado Ranger namelijk erg geschikt. Daarnaast werd de Colorado Ranger gebruikt als tuigpaard. Tegenwoordig komt men de Colorado Ranger tegen binnen shows, dressuur, de springsport en lange afstandswedstrijden. Een Colorado Ranger verkopen wordt veel gedaan aan liefhebbers van de westernsport. De Colorado Ranger is hier namelijk zeer succesvol in. De Colorado Ranger is veelzijdig, waardoor het ook prima geschikt is als rijpaard. Het karakter van de Colorado Ranger wordt omschreven als intelligent, ijverig, gelijkmatig, rustig en vriendelijk.

Oorsprong en geschiedenis van de Colorado Ranger

De Colorado Ranger vindt zijn oorsprong in Turkije. Rond 1878 kreeg een Amerikaanse generaal hier twee hengsten cadeau van een sultan. Deze twee hengsten, een Arabier en een Berber, werden meegenomen naar de Verenigde Staten en worden nog altijd gezien als stamvaders van de Colorado Ranger en andere Amerikaanse paardenrassen. Rond 1900 werden de twee hengsten gekruist met een aantal gevlekte merries. De nakomelingen hiervan werden al snel populair binnen ranches in het hele land. De paarden stonden namelijk bekend om hun mooie kleuren en vriendelijke, ijverige karakter. Vanaf die tijd werd een Colorado Ranger kopen populair, al bleef het lastig om het paard officieel te registreren. In het stamboek werden namelijk slechts vijftig leden toegelaten. Pas rond 1964 werden meer leden toegelaten en kon men een Colorado Ranger verkopen en fokken met officiële papieren. Vandaag de dag is de Colorado Ranger een van de drie Amerikaanse, gevlekte paardenrassen. De twee andere paardenrassen zijn de Appaloosa en de Pony of the Americas.

Colorado Ranger in de paardensport

Een Colorado Ranger kopen is een geschikte keuze voor liefhebbers van de paardensport. Zo kan men de Colorado Ranger inzetten in de dressuur, springsport en tijdens shows en lange-afstandswedstrijden. Een Colorado Ranger verkopen is bovendien geliefd bij ruiters die actief zijn in de westernsport. De Colorado Ranger is door zijn achtergrond als cow horse namelijk zeer talentvol hierin. Tot slot is de Colorado Ranger een prima rijpaard.

Uiterlijk van de Colorado Ranger

Een Colorado Ranger kopen kan in alle kleuren. De meest bekende versie van de Colorado Ranger is echter de gevlekte variant. De Colorado Ranger kenmerkt zich verder door zijn niet al te grote formaat. Zijn stokmaat ligt tussen de 147 en 162 cm. Daarnaast heeft de Colorado Ranger een atletische en zeer gespierde bouw. Opvallend aan de Colorado Ranger zijn het elegante hoofd, de bewegelijke oortjes en de korte maar krachtige benen. Als men een Colorado Ranger verkopen wil, is het belangrijk dat het paard is opgenomen in het stamboek. Dit stamboek heet de Colorado Ranger Horse Association (CRHA). Om in het stamboek terecht te komen, moet de Colorado Ranger van een bepaalde bloedlijn zijn. Zijn vachtkleur doet er, in tegenstelling bij bijvoorbeeld de Appaloosa die perse gestippeld moet zijn, niet toe. Hierdoor kunnen afstammelingen met alle kleuren en ook paarden zonder de beroemde vlekken als officiële Colorado Ranger worden gezien.

i