vandaag nieuw: 360 | verkocht: 522
c

Highland Pony - paarden te koop

De Highland pony is één van de oudste paardenrassen ter wereld. Hij is afkomstig uit Schotland en heeft veel bijzondere eigenschappen geërfd van zijn Keltische voorvaders. De Highland pony kopen is in Schotland al eeuwenlang populair, mede doordat deze pony zeer veelzijdig in te zetten is. Ondanks zijn kleine formaat, is de Highland pony erg taai en sterk. Daarnaast is de hij vriendelijk en zachtaardig, wat hem ook geschikt maakt als rijpony of voor in de paardensport.

Lees meer b
Blikvangers
1 / 8
Highland Pony, Hengst, 1 Jaar, 110 cm, kan schimmel zijn
V: OWL´SEND MONTROSE
Recreatief
DE-25572
Flethsee
€ 4.500
Advertentie bewaren
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 8
Highland Pony, Hengst, 1 Jaar, 110 cm, kan schimmel zijn
V: OWL´SEND MONTROSE
Recreatief
DE-25572
Flethsee
€ 4.500
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Highland Pony, Merrie, 13 Jaar, 144 cm, Donkerbruin
V: NELSON OF CAENLOCHAN | MV: HIGHFIELD GLEN AFFRIC
Fokken
DE-49509
Recke
Prijscategorie € 2.500 tot € 5.000
Advertentie bewaren
HHighland Pony (2)

Meerkeuze
Pony (2)

Meerkeuze
Zuchtverband für deutsche Pferde (1)

Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg e.V. (1)

Duitsland (2)

Meerkeuze
weidemaatje (1)

fokmerrie (1)

grondwerk (1)

verkeersmak (1)

halstermak (1)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (1)

Geschikt voor kinderen (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (2)

Zoekopdracht verder specificeren
Pagina-1-advertentie (1)

Paarden veiling verbergen (2)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (1)

Gebruik en karakter van de Highland pony

Een Highland pony kopen werd vroeger met name gedaan voor werk op het land. Zo werd de pony gebruikt voor het vervoeren van zeewier, turf en graan maar ook voor het ploegen van het land. Daarnaast werd het verkopen van een Highland pony regelmatig gedaan om koetsen te trekken of als transportmiddel. Tegenwoordig wordt de Highland pony minder gebruikt als werkpaard, maar is hij nog wel populair als rijpony of voor sommige disciplines van de paardensport. Het karakter van de Highland pony is zachtaardig, leergierig, vriendelijk en zelfbewust. Door zijn fijne karakter en grote uithoudingsvermogen, is de Highland pony dan ook een veelzijdige en geliefde pony.

Oorsprong en geschiedenis van de Highland pony

De Highland pony vindt zijn oorsprong in Schotland. Er zijn aanwijzingen waaruit blijkt dat de voorvaders van de Highland pony al in de ijstijd hebben rondgelopen op de Schotse eilanden en heuvels. Daarnaast is er bewijs dat de Highland pony afstamt van de Keltische paarden. Een Highland pony kopen werd dan ook populair vanaf de tijd van de Kelten. Doordat de pony sterk, taai en een vriendelijk karakter én een groot uithoudingsvermogen heeft, gebruikten de Kelten de Highland pony al als werkpaard. Door de jaren heen ontstond er echter de vraag naar een wat grotere pony voor het werk op het land. Men ging daarom een Highland pony verkopen en fokken met andere paardenrassen, zoals de Clydesdales en de Heckneys. Deze kruisingen leidden tot een Highland pony die net wat groter en atletischer is dan zijn voorvaders en hierdoor veelzijdiger in te zetten is. In Schotland werd de Highland pony voor allerlei doeleinden gebruikt, zoals om zeewier, turf en graan te trekken. Daarnaast werd de Highland pony regelmatig voor de koets gespannen of als transportmiddel van onder andere kooplieden gebruikt. Nog altijd komt men de Highland pony tegen op het land, hoewel dit in mindere mate voorkomt. Daarnaast heeft de Highland pony populariteit gewonnen als rijpony en binnen verschillende disciplines van de paardensport.

Highland pony in de paardensport

Hoewel de Highland pony oorspronkelijk met name als werkpaard gebruikt werd, kan men hem ook kopen als rijpony. De Highland pony heeft namelijk een vriendelijk en zachtaardig karakter en is bovendien sterk en leergierig. Een Highland pony verkopen aan liefhebbers van de paardensport is in Nederland nog niet heel gebruikelijk. Maar in principe is de Highland pony door zijn veelzijdigheid voor veel verschillende doeleinden geschikt. De Highland pony heeft bovendien een uitstekend uithoudingsvermogen. Met name in de eventing of de mensport past de Highland pony.

Uiterlijk van de Highland pony

Een Highland pony verkopen als rijpony is populair vanwege zijn sterke bouw en kleine formaat. Zo heeft de Highland pony een stokmaat tussen de 132 en 148 cm. Men kan een Highland pony kopen in allerlei kleuren. En hoewel alle kleuren, met uitzondering van bont, zijn toegestaan, komt men de Highland pony vooral in wildkleuren tegen. Tot slot kenmerkt de Highland pony zich door zijn compacte bouw, golvende, volle staart en manen en donkere hoeven.

i