c

Orlow paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

De Orlov draver is een type drafpaard uit Rusland met een rijke geschiedenis. De Orlov Draver verkopen en fokken wordt niet alleen gedaan voor drafwedstrijden, ook in andere takken van de paardensport is dit paard bijzonder succesvol. Zo wordt het paard onder andere in de dressuur, de mensport en het circus ingezet. Een Orlov draver kopen is bovendien populair vanwege zijn vriendelijke en levendige karakter en elegante uiterlijk. De Orlov draver is namelijk een krachtig en mooi paard om te zien.

Gebruik en karakter van de Orlov draver

Een Orlov draver kopen wordt oorspronkelijk vooral gedaan voor drafwedstrijden, de sulky en voor ren-sleden. De Orlov draver is echter zeer veelzijdig en kan ook worden ingezet in de dressuur, het circus of in de mensport. Een Orlov draver verkopen wordt bovendien ook wel gedaan als veredelaar van andere paardenrassen. Het karakter van de Orlov draver is vriendelijk, intelligent en levendig. Het is een paard dat van hard werken houdt en een enorm uithoudingsvermogen heeft. Tot slot staat de Orlov draver bekend om zijn kracht, mooie draf en snelheid.

Oorsprong en geschiedenis van de Orlov draver

De Orlov draver vindt zijn oorsprong in Rusland. Het verhaal gaat dat rond 1770 een graaf, genaamd Orlov, een Arabische hengst in handen kreeg. Deze hengst werd meegenomen naar de stoeterij, waar verschillende merries door hem gedekt werden. De Arabische hengst dekte onder andere een Deense merrie. De twee kregen samen een veulen dat Polkan genoemd werd. Polkan bleek een geweldige draver te zijn. Om dit talent door te geven, werd ook Polkan als dekhengst gebruikt. Ook Polkan dekte een Deense merrie, met wie hij zoon Bars kreeg. Bars wordt gezien als de stamvader van de Orlov draver. In de jaren die volgden werd de Orlov draver gekruist met diverse paardenrassen, alles met als doel om de perfecte draver te creëren. Onder andere de Engelse volbloed, de Fries, Deense paarden, Arabische volbloeden en de Mecklenburgers werden hiervoor ingezet. Hierbij werd er natuurlijk gekeken naar het talent voor draven, maar ook naar de kwaliteit, uithoudingsvermogen en kracht van het paard. Vroeger was de fokkerij van de Orlov draver in handen van de aristocratie. Alleen de allerrijkste mensen konden zich een Orlov draver veroorloven. Tegenwoordig is het de Russische overheid die de touwtjes in handen heeft. De overheid neemt deze taak uiteraard zeer serieus. De Orlov draver is namelijk een echt luxepaard dat bekend staat om zijn talent voor de paardensport. Tot slot wordt de Orlov draver soms ingezet om andere paardenrassen te veredelen en is het in Rusland een geliefd politiepaard. Tijdens deze werkzaamheden komt zijn mooie draf, uithoudingsvermogen en elegante uitstraling namelijk goed van pas.

Orlov draver in de paardensport

De Orlov draver is zeer succesvol in de paardensport. Zo wordt hij onder andere ingezet voor drafwedstrijden, voor de sulky en voor ren-sleden. Binnen de fokkerij worden paarden dan ook vooral gefokt om de kwaliteiten voor de drafsport goed te ontwikkelen. Daarnaast doet de Orlov draver het vaak prima in de dressuur, de mensport en cross-country. Ook in het circus is de Orlov draver geliefd. Hier wordt hij vooral ingezet als kozakkenpaard. Een beroemde Orlov draver die succesvol was in de paardensport is Balagur van de Russische amazone Alexandra Korelova. Balagur had niet genoeg talent als draver en werd om deze reden opgeleid als politiepaard. Al snel ontdekte men dat Balagur misschien geen uitstekende draver was, maar wel erg geschikt was voor de dressuur. Balagur en Alexandra Korelova wisten onder andere op de Grand Prix (dressuurklasse) mooie resultaten te behalen. Naast dat deze prestatie bewonderingswaardig was, wist Balagur hiermee ook de Orlov draver op de kaart te zetten als dressuurpaard over de hele wereld.

Exterieur van de Orlov draver

De Orlov draver is een vrij groot paard met een stokmaat tussen de 157 en 173 cm. Ondanks zijn grote formaat is het een elegant en mooi paard om te zien. De Orlov draver is vaak een schimmel, maar ook de kleuren lichtbruin en zwart komen voor. De Orlov draver heeft lange en gespierde benen, grote voeten en een laag ingeplante staart. Het hoofd en de hals van de Orlov draver doet enigszins aan zijn Arabische voorvader denken. Zo heeft de Orlov draver de gebogen, karakteristieke lijn van de hals geërfd. Daarnaast heeft het paard grote, expressieve ogen en een klassieke uitstraling. Doordat de Orlov draver afstamt van diverse andere paardenrassen, kan men ook van deze voorvaders eigenschappen in het paard ontdekken. Alles bij elkaar zorgt er voor dat de Orlov draver een paard is waar men zeker het hoofd voor omdraait. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Orlov draver soms wordt ingezet om andere paardenrassen te verbeteren.

i