c

Western Hunter paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 4
American Quarter Horse, Ruin, 6 Jaar, 170 cm, Brauner
V: AM THEULTIMATEGIDEON | MV: ART I SWEET
Western Hunter - Western allround - Trail - Springen
DE-96138
Burgebrach
Prijscategorie € 20.000 tot € 40.000
Advertentie bewaren
Blikvangers
American Quarter Horse, Hengst, 4 Jaar, 163 cm, Brauner
V: GREATMINDSTHINKALUKE | MV: ZIPPOS MR GOOD BAR
Western Hunter - Trail - Western Pleasure - Western
DE-31737
Rinteln Möllenbeck
€ 13.000
Advertentie bewaren
g
h
3 Resultaten
Filter
3 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
y American Quarter Horse y Warmbloed y Westernpaarden y Western Pleasure y Trail y Western allround y Brauner
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 4
American Quarter Horse, Ruin, 6 Jaar, 170 cm, Brauner
V: AM THEULTIMATEGIDEON | MV: ART I SWEET
Western Hunter - Western allround - Trail - Springen
Marina Schwank
DE-96138
Burgebrach
Prijscategorie € 20.000 tot € 40.000
Advertentie bewaren
Platinum
American Quarter Horse, Hengst, 4 Jaar, 163 cm, Brauner
V: GREATMINDSTHINKALUKE | MV: ZIPPOS MR GOOD BAR
Western Hunter - Trail - Western Pleasure - Western
DE-31737
Rinteln Möllenbeck
€ 13.000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
American Quarter Horse, Merrie, veulen (05/2024), 162 cm, Vos
V: TFR A WISELEY DREAM | MV: KEEP ON KRUZIN
Western Hunter - Western allround - Western Pleasure - Western
DE-53343
WachtbergWachtberg
€ 9.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

Western-hunter is een onderdeel van het westernrijden, waarbij paarden hun working element moeten laten zien. Dit houdt in dat er in de ring verschillende oefeningen worden uitgevoerd die de werkzaamheden op de ranch naspelen. Hoewel in principe elk paard aan westernrijden kan doen, is het voor western-hunter belangrijk dat het paard een goede cowsense heeft. Daarnaast is een fijne interactie met de ruiter belangrijk en moet het paard een natuurlijk overwicht tonen, zonder agressief te zijn naar de koeien.

Bijzonderheden van de western-hunter

Het leuke aan westernrijden is dat het heel divers is. Zo komen zowel dressuur als snelheidsspelen aan bod in allerlei variaties. Ook binnen western-hunter kent men maar liefst drie verschillende proeven: cutting, working cow horse en team penning. Bij alle drie de proeven worden koeien ingezet. Bij team penning is het bovendien de bedoeling dat de paarden en ruiters samenwerken in teams. Dit maakt western-hunter niet alleen een uitdaging en extra leuk om te beoefenen, maar ook om te zien.

Western-hunter - Bij dit ras zie je het vaak

Binnen het westernrijden is in principe elk paard met een basisconditie welkom. Het bijzondere aan westernrijden is namelijk dat het vrij ontspannen is en er geen eisen worden gesteld aan het exterieur en het stamboek van het paard. Als men kijkt naar westernhunter, waarbij koeien gebruikt worden, is het wel belangrijk dat het paard niet schuw is. Hij zal het vee moeten drijven en dus enigszins over een cowsense moeten beschikken. Cowsense – het vermogen om sneller te denken en te bewegen dan de koe - is zeker niet iets dat elk paard van nature bezit. Daarnaast moet het paard voor western-hunter intelligent, alert en behendig zijn.

Als men op zoek gaat naar een paard dat uitblinkt in western-hunter, komt men al snel bij de typisch Amerikaanse paardenrassen uit. Onder andere de paint horse, de quarter horse en de appaloosa staan er om bekend zeer succesvol te zijn binnen het westernrijden. Naast dat deze paarden over een natuurlijke cowsense beschikken, zijn ze snel, wendbaar en hebben ze een goed uithoudingsvermogen. Daarnaast vinden deze paarden het vaak leuk om te werken op de ranch of in de arena. Tot slot staan deze Amerikaanse paardenrassen natuurlijk bekend om hun echte western uitstraling. Met name de quarter horse wordt als boegbeeld van het westernrijden gezien.

Amerikaanse paardenrassen zijn echter absoluut niet de enige keuze die men heeft bij het zoeken van een paard voor western-hunter. Men zou zich namelijk ook eens kunnen verdiepen in paarden uit Latijns-Amerika. Deze paardenrassen worden van oorsprong gebruikt voor het werk op de ranch en staan er om bekend snel, behendig en niet al te groot te zijn. Voorbeelden van Latijns-Amerikaanse paardenrassen die geschikt zouden kunnen zijn voor western-hunter zijn onder andere de criollo, paso fino en de azteca. Mocht men op zoek zijn naar een niet al te groot paard voor western-hunter, zijn sommige ponyrassen ook een optie. Voorbeelden hiervan zijn de quarter pony en de veelzijdige Shetlander, die ook zeker voor jonge ruiters een geschikte optie kan zijn.

Bekende western-hunter

Als men denkt aan een bekend western-hunter paard, komt men al snel terecht bij paarden uit het western filmgenre. Paarden zoals Trigger (die in verschillende films met Roy Rogers acteerde) en Pie (maar liefst 22 jaar lang het paard van Jimmy Stewart) en Dollor (te zien in diverse films met John Wayne) zorgden er voor dat westernrijden bekend werd over de hele wereld. In de films komen diverse onderdelen van het westernrijden aan bod, waaronder de werkzaamheden op de ranch, dat tijdens western-hunter wordt nagedaan in de ring.

Om een western-hunter paard in actie te zien kan men natuurlijk een evenement bezoeken of op internet naar video’s zoeken. Met name in de Verenigde Staten is western-hunter, ook wel het working element genoemd, zeer populair. Voorbeelden van paarden die zeer succesvol zijn geweest in het westernrijden zijn onder andere Hollywood Dun It, Colonels Smoking Gun en King Kit Dual. Ook in Nederland kent men een aantal beroemde ruiters die actief zijn in westernrijden. Onder andere Chris Knol, Riekie Young en Jurgen Pouls zijn gevestigde namen binnen deze tak van de paardensport.

i